субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

Naši košarkaši u Italiji

U kućnom karantinu smo i dobro se osećamo

Bujanovac, 14.mart 2020. (Bupress) – Trojica košarkaša, Bernar Morina, i braća Dabetić, Danilo i Andrija, koji su košarkašku karijeru iz matičnog Plej 017 iz Bujanovca, nastavali u Italiji, nalaze se još uvek tamo i za Bupress javljaju da su dobro i da se nalaze u svojim akademijama u kućnom karantinu.
Bernard Morina i stariji Dabetić, Danilo su u Rapalu gradiću koji se nalazi u pokrajini Ligurija, jako blizu pokrajine Lombardija koja je i najviše pogodjena širenjem virusa Korona. Kako su potvrdili za Bupress, kod njih je stanje stabilno, nema zaraženih, do pre nekoliko dana su redovno i trenirali u hali.- „Trenutno smo u kućnom karantinu, na akademiji, osim što nam je zabranjen izlazak napolje, život se odvija uobičajeno, treniramo unutra u improvizovanoj sali, u teretani, slušamo nastavu online, u slobodno vreme čak i pomažemo u kuvanju, radimo sve samo da nam nije dosadno, kažu u glas Danilo i Beni.
Mladji Dabetić, Andrija, je u središnjoj Italiji, tačnije u gradiću Pjombino u pokrajini Toskana. U okviru akademije i kod njih se na sličan način odvija život. Sve je isto, pa i zabrana kretanja. „Imamo ispunjen dan, i mi ne zapostavljamo treninge a ni školu, radimo i imamo časove online, ali imamo i dosta slobodnog vremena koje „trošimo“ na društvene igre i društvene mreže i na igranje igrica“, sa osmehom nam raportira Andrija.
Sva trojica u glas pozdravljaju svoje Bujanovčane i poručuju im da ne brinu za njih da su oni dobro, vodi se tamo o njima računa. O dolasku ne razmišljaju jer su svesni da situacija nije nimalo dobra, ni tamo, a po svemu sudeći ni ovde. Jer u Italiji, sa današnjim danom broj zaraženih Korona virusom skočio je na 21 hiljadu 157. U Srbiji, broj u odnosu na juče povećan je za pet, pa iznosi 46 zaraženih. Cela Italija je i dalje u karantinu i bez posebne dozvole policije se ne sme ni iz grada a kamo li iz države.
Samo dan ranije pre nego što je svih 60 miliona Italijana stavljeno u svojevrsni karantin, Almir Asani, još jedan naš košarkaš koji je i prvi otišao u Italiju pre skoro dve godine, je stigao u Srbiju. On se već pet dana nalazi u Beogradu kod tetke i, zahteva da bude testiran na Korona virus. On se oseća dobro, nema nikakvih simptoma, u Srbiju je iz, virusom ne zahvaćenog područja došao kolima, ali iz predostrožnosti, dok ne bude testiran, neće dolaziti u Bujanovac. Tako blizu kući, a opet tako daleko.
I mi šaljemo veliki pozdrav i podršku našim momcima sa željom da sve ovo prodje i da se uskoro vidimo!!!
foto: lična arhiva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles