петак, април 26, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

NAKON DVE GODINE PAUZE U BUJANOVCU ĆE SE ODRŽATI 10. MEDJUNARODNI MINI BASKET FESTIVAL

Jubilarni festival posvećen deci i mladima sa smetnjama u razvoju

Bujanovac, 15.april 2022. (Bupress) – Na opšte zadovoljstvo svih ljubitelja sporta u Bujanovcu, pogotovo košarke, u periodu od 6. do 8. maja u sportskom cenru „Mladost“ održaće se 10. Medjunarodni mini basket festival, koji će ove godine biti posvećen deci i mladima ometenih u razvoju, kako bi se probudila svest široj javnosti o njihovim i problemima njihovih roditelja sa kojima se svakodnevno suočavaju.
Prema rečima Nenada Stajića, alfe i omege OKK „Plej 017“, organizatora ove sportske fešte, trodnevni festival počinje na Karadjordjevom trgu u Bujanovcu, gde će najmladji članovi Plej 017 pokazati neke od osnovnih košarkaških elemenata. Promociji festivala prisustvovaće i predsednik Mini basket Srbije Rade Georgijevski koji će ovom prilikom i predstaviti svoju novu knjigu vezanu za razvoj mini basketa u Srbiji. Istog dana planirano je i takmičenje za bebe, puzijada na kojoj će učestvovati naši najmladji sugradjani bez obzira na versku, nacionalnu i etinčku pripadnost. Svi mali učesnici ovom prilikom će biti i nagradjeni.
Drugog dana festivala predvidjena je utakmica košarkaša u kolicima izmedju ekipa Singidunum i Crvene Zvezde u Bujanovcu. Ovo ce biti jedinstvena prilika da Bujanovčani ali i svi žitelji Pčinjskog okruga vide kako je igrati košarku u kolicima koja je jako zahtevan sport. Na poluvremenu utakmice gledaocima će se obratiti košarkaši koji će predstaviti ovaj sport. Na kraju utakmice zainteresovana publika će imati prilike da isproba kako je to igrati košarku u kolicima.
Trećeg dana festivala odigravaće se utakmice najmladjih mini basketaša koji će na 4 terena u Kulturno sportskom centru „Mladost“ pokazati svoje košarkaško umeće. Tom prilikom, u pauzi izmedju utakmica, svi učesnici festivala biće nagradjeni medaljama, zahvalnicama i peharima. Gledaocima će se obratiti organizatori festivala kao i donatori koji su pomogli u organizaciju istog. Pauze će deca koristiti da učestvuju u radionicama koje će biti posvećene deci i mladima sa smetnjama u razvoju. Radionice će organizovati nedavno formirano Udruženje roditelja dece i mladih sa posebnim potrebema „Moji snovi“. Takodje, mini basketaši imaće prilike da slušaju prezentaciju o ishrani dece i zdravom načinu odrastanja koju će držati doktor fizičke kulture Dušan Nikolić.
Na festivalu će učestvovati deca iz Srbije, Severne Makedonije, Albanije, Nemačke i drugih država u okruženju. Prijavljivanje traje do 22. aprila. Očekujemo preko 1000 dece uzrasta od 6-11 godina, poručuje na kraju Nenad Stajić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles