субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

Prvi dan vanrednog stanja u Bujanovcu

Uobičajeni pijačni dan, ljudi na ulicama, ispred banaka, u apotekama…

Bujanovac, 16.mart 2020. (Bupress) – Iako spadaju u najugroženiju kategoriju stanovništva, mnogi Bujanovčani, stariji od 65 godina danas su ipak izašli iz svojih kuća i nisu poslušali savete i molbe predsednika države Aleksandra Vučića koji je sinoć saopštio da uvodi vanredno stanje u Srbiji. Ponedeljak, pijačni dan u Bujanovcu, čini se, posećeniji nego ikad. Gužve ispred banaka i bankomata, kafići puni, apoteke nikad posećenije…
Ovakva slika nije vidjena samo u Bujanovcu, već u svim gradovima u Srbiji. Zato je Vlada Srbije bila primorana, po rečima premijerke Ane Brnabić, da uvede nove rigoroznije mere. Od sutra je na snazi zabrana izlazaka ljudima starim od 65 godina, inače sledi kazna od 150 hiljada dinara.
Krizni štab opštine Bujanovac, na današnjem sastanku je doneo odluke a tiču se rada kafića noćnih klubova i restorana, kojima je rad ograničen na vremenski period od 8 do 18 časova, uz dodatne uslove da u zatvorenom prostoru ne sme boraviti više od 50 ljudi, dok u baštama udaljenost između gostiju mora biti 1 metar, a za stolom ne sme da ih bude više od 5. Sportskim objektima, kladionicama, kockarnicama je rad zabranjen a sve to će kontrolisati opštinska inspekcija.

foto:Bupress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles