Odigrana humanitarna utakmica izmedju Plej 017 i Vardara iz Skoplja

0
265
Bujanovac, 11.05.2024. (Bupress) – Humanitarna utakmica izmedju domaćina, bujanovačkog Plej 017 i Skopskog Vardara odigrana je sinoć pred polupraznim tribinama, i ako danima unazad najavljivana, jer razlog je više nego ljudski i human. No, za one prisutne ljubitelje košarke, i domaćini i gosti su priredili pravi spektakl. Pre početka utakmice, intonirana je himna obe države, Srbije i Severne Makedonije. Za domaću ekipu su nastupili pored standardnih prvotimaca, bivši igrač Danilo Dabetić, vranjanci Dimitrije Janković koji košarkašku karijeru gradi u Italiji i Darko Trajković prvotimac Ratnika iz Niša i kao najzvučnije ime Igor Rakočević, bivši jugoslovenski reprezentativac, prvotimac Crvene zvezde i mnogih evropskih klubova, koji je, iako 46-togodišnjak igrom i minutažom parirao svojim mnogo mladjim kolegama. Za ekipu Vardara pored standardnih prvotimaca, trebao je da nastupi i Pero Antić, bivši makedonski reprezentativac i NBA igrač, ali je opravdano izostao.
Nakon utakmce, Igor Rakočević je, za svoje zalaganje, odazivanje na svaki poziv domaćina Plej 017, nesebično pružanje pomoći i podrške, dobio i zahvalnicu koju mu je uručio Nenad Stajić predsetnik Plej 017.
„Uvek mi je zadovoljstvo a i u neku ruku obaveza i želja da učestvujem na takvoj manifestaciji, pogotovo kad je humanitarna i mislim da bi sve javne ličnosti trebale da pokažu sebe na delu i kreiranje svesti o tome da postoje ljudi kojima treba pomoći, i mi, koji možemo da pomognemo treba da nam to postane obaveza“, rekao je za Bupres Rakočević i dodao da je njegov dolazak u Bujanovac, treći put za redom postao tradicionalan i da namerava da i narednih godina dolazi, „Radio sam u Košarkaškom savezu Srbije 6 godina i znam kako je teško za manje sredine da uspeju dobro da organizuju sportski život deci koja izrazito profitiraju od toga i shodno tome izuzetno cenim rad ekipe Plej 017, svim tim ljudima koji omogućavaju deci da imaju gde da idu i šta da rade u ovim teškim vremenima i daju im šansu da se lepo i normalno razvijaju“.
Igor Rakočević će se i danas, trećeg dana 12. Medjunarodnog mini basket festivala, družiti sa decom, deliti autograme i slikati se.

foto: Bupress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here