Stari instrumenti – čuvari kulturne i istorijske baštine

0
317

Bujanovac, 08.12.2023. (Bupress) – Mališani dečijeg vrtića „Naša radost“ u Bujanovcu, dve starije grupe predškolaca, imali su danas prilike da vide i čuju sve o starim tradicionalnim instrumentima, ali i da ih isprobaju i sami i odsviraju neku njima znanu numeru.

Sve o instrumentima, o njihovom nastanku, zemlji porekla, materijalu od kojih su napravljeni ispričao im je Goran Arsić, etnolog iz Udruženja gradjana „VED“ društva za očuvanje i negovanje tradicije, izložba i predstavljanje starih muzičkih instrumenata. Sa velikim interesovanjem i pažnjom mališani su slušali sve o instrumentima, a na opšte iznenadjenje svih, pa i svojih vaspitačica mnogi su i znali neke od instrumenata a najzanimljiviji deo je bio kada su i sami isprobavali, svirali, pevali i igrali.

Ova aktivnost je realizovana u okviru projekta „Deca su ukras sveta“ kojeg je podržalo Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medvedja.

foto: Bupress


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bupress/public_html/bupress.co.rs/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LEAVE A REPLY