среда, април 24, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

Na mini basket festivalu u Bujanovcu gost Igor Rakočević

Bujanovac, 20.april 2022. (Bupress) – Proslavljeni srpski košarkaš Igor Rakočević, potvrdio je svoje prisustvo na 10. jubilarnom Medjunarodnom mini basket festivalu „Sačuvajmo decu“ koji će biti održan u periodu od 6. do 8. maja u Bujanovcu. Prijateljstvo OKK Plej 017, organizatora festivala i Rakočevića traje već nekoliko godina i ove neće biti njihovo prvo druženje. Igor Rakočević je već bio gost Plejovcima na kampu „Nikola Janković“ u Soko Banji pre nekoliko godina. Kao i tada i sada će Rakočević biti u društvu svoje ćerke Vesne koja će se pridružiti timu naših najmladjih mini basketašica, potvrdio je za Bupress Nenad Stajić predsednik Plej 017.
Igor Rakočević je sa pravom jedan od naših najboljih košarkaša. Jedini koji je tri puta bio najbolji strelac Evrolige. Sa reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio je zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2001. godine u Turskoj i na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine. Igračku karijeru započeo je u Crvenoj zvezdi, igrao za više evropskih klubova i dve sezone u NBA ligi. U periodu od 2015. do 2020. godine bio je potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije.
Medjunarodni mini basket festival, ove godine biće posvećen deci sa smetnjama u razvoju, a pored utakmica tokom celog dana pauze će deca koristiti da učestvuju u radionicama koje će biti posvećene deci i mladima sa smetnjama u razvoju. Radionice će organizovati nedavno formirano Udruženje roditelja dece i mladih sa posebnim potrebema “Moji snovi”. Po prvi put biće organizovana i puzijada, takmičenje za bebe bez obzira na versku, nacionalnu ili etničku pripadnost.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles