субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

FUTSALERI BSK-a SPREMNI ZA DRUGOLIGAŠKI START

Vratio se Mitke, stigla pojačanja, rastu ambicije kluba

Bujanovac, 8.oktobar 2016. (Bupress) – Prošlu, debitantsku sezonu u drugoligaškoj konkurenciji zapamtili su kao „bila – ne ponovila se“! Opstanak su izborili tek u poslednjoj utakmici, u finišu nezaboravnog i uzbudljivog mesnog derbija sa AS-om. I izvukli pouke iz svega što im se izdešavalo. Iskusniji za godinu dana igranja u ozbiljnoj ligi gde se svaki kiks kažnjava, a dupliranje istog gotovo je nepopravljivo, futsaleri bujanovačkog BSK-a čine sve da u novo prvenstvo uđu potpuno „skockani“. Kako u organizacionom smislu na klupskom nivou, reklo bi se još više na nivou pojačanja trenerskog i igračkog kadra.Sa ciljem da na parketima hala u Srbiji „pričaju“ neku drugu priču. I budu ekipa za respekt, nikada više ona koja se bori za goli opstanak. filename-0miodrag-mitic-mitkePrvo i veliko pojačanje jeste povratak Miodraga Mitića Mitketa, koji će, kako ističe – pomagati u trenerskom radu Dejanu Dodiću. Popularni Mitke koji je ne tako davno svojom igrom na „velikom“ terenu oduševljavao mnogobrojne pristalice „najvažnije sporedne stvari na svetu“, ostavivši neizbisav trag u bogatoj istoriji FK BSK, odlučio je da se posle pauze ponovo pokaže i dokaže kao trener. Sedeće na klupi futsalera BSK-a i prenosiće im svoje ogromno iskustvo i znanjekoje je stekao igrajući ne samo „veliki“, već i mali fudbal u dresu vranjskog superligaša Rušče. Nema sumnje, imaće igrači šta da nauče od njega.
Igračkipogon iz prošle sezone jači je za petoricu novajlija. Klubu su pristupili majstori igre na „petoparcu“ iz Makedonije. Trojica Kumanovčana: Kristijan Zlatkovski, Bojan Karevski i Stefan Trendafilovski. Zlatkovski i Karevski dolaze iz makedonskih klubova, Trendafilovski iz vranjskog drugoligaša. Iz Vranja je stigao i provereni golman Milan Tasić. Spisak pojačanja zaključuje Miloš Miša Dimitrijević, doskorašnji fudbaler FK BSK, „taze“ diplimirani DIFovac.
Žestoki treninzi, četiri puta nedeljno, potvrđuju gore izrečeno o ozbiljnom pristupu onome što ih očekuje u predstojećem prvenstvu Druge lige – Istok, koje počinje tačno za dve nedelje -22. ovog meseca. A na samom startuprovera urađenog – komšijski derbi u Vranju protiv istoimenog, doskorašnjeg superligaša. Iako ulogu favorita već sada prepuštaju domaćinu, u redovima osetno pojačanog Futsal kluba BSK vidljiv je optimizam. I neskrivene ambicije da od starta pokažu da su u konkurenciji deset ekipa iz Niša, Zaječara, Bora, Pirota, Bele Palanke i Vranja, spremni da se bore za sam vrh…

Foto: Ž.M.BUpress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles