петак, април 26, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

NOĆNI FUDBALSKI TURNIR U ZLATOKOPU KOD VRANJA

Majstorske čarolije na petoparcu

Vranje, 14.jul 2016. (V.Pešić za BUpress) – Revijalnom utakmicom izmedju mladih selekcija Dinama, prigodnim zabavnim programom i vatrometom, u  Zlatokopu kod Vranja 13.jula svečano je počeo deseti noćni turnir u malom fudbalu, na kojem u narednih deset dana učestvuje 17 gradskih i seoskih ekipa.
Član Organizacionog odbora Goran Trajković potvrdio je da će pobednik najvećeg, najmasovnijeg i najdužeg amaterskog fudbalskog turnira u Srbiji i na Balkanu dobiti 100.000 dinara. Drugoplasiranoj ekipi pripašće 300.000, a timu koji osvoji treće mesto 10.000 dinara. Organizatori tradicionalne fudbalske svetkovine u moravskom selu nadomak Vranja su Mesna zajednica Zlatokop i Sportski savez grada. Prigodne nagrade na jubilarnoj smotri mladjanih majstora na petoparcu i amatera dobiće najbolji igrač, strelac i golman, kao i ekipa koja se istakne fer plejom, sportskim držanjem i ponašanjem.
zlatokop-2-ekipa-fokus-foto-v-pesicZlatokop se u Srbiji pročuo po noćnom turniru u malom fudbalu. Godinu dana meštani moravskog sela žive za ovaj turnir. Od kako znaju za sebe Zlatokopčani vole fudbal. Perjanice sela u fudbalu bili su i ostali bivši prvotimac Dinama, niškog Radničkog i nekih nemačkih i grčkih ekipa Dragan Antić Recko, sudija Slobodan Ljubić, Dragan Djordjević i Zvonko Ristić, rekao je Trajković.
Jedino u dane turnira školski stadion, ulice, seoske avlije dobrano su osvetljene. Selo svetli kao Las Vegas. I staro i mlado oduševljava se driblinzima i drugim majstorijama mladjarije i fudbalskih legendi vranjskog kraja. Vredni seoski domaćini nastoje da težačke radove na njivama, okućnicama i u torovima stoke oposle do zalaska velike žute zvezde i nadju se u gledalištu dobro osvetljenog stadiona seoske škole “Bora Stanković”.
Ponosni smo na činjenicu da mesna zajednica Zlatokop uz pomoć gradskih vlasti deset godina uspešno organizuje turnir, koji je na glasu i pročuo se u Srbiji i jugoistočnoj Evropi. Zaista je prelepo i veličanstvenošto u gledalištu svakog dana od 20 časova do u sitne sate provodi izmedju dve hiljade i tri hiljade ljudi iz Vranja i okolnih sela. Ni bolje zabave, ni lepšeg uživanja i divljenja majstorijama fudbalera, rekao je jedan od utemeljivača tradicionalnog turnira Dragan Trajković Ubavinja, penzioner iz Zlatokopa.
Seljane u Zlatokopu i okolnim seoskim naseobinama zarazili su pokojni konobar Goran Ristić, Dragan Trajković Ubavinja, Dragan Antić Recko i doktor fudbala i menadžer FIF-e dr Božidar Stamenković. Na terenu i u gledalištu pored škole u Zlatokopu narednih dana biće Bulča, Pileška, Kaleja, Grne, Vuk, Lija, Cucupanac, Prženica, Zajac, Šunela Čupe, Prce, Mrse, Dobe i Cucka. Možda čudno i neobično, jer je u vranjskom kraju nadimak kao akademska titular, porodični grb, zaštitni znak i lična karta. Čak su i imena pokojnika na čituljama nezamisliva bez nadimaka.
Očekuje se da će zanimljive i uzbudljive noćne mečeve u Zlatokopu da posmatra više od 20.000 zaljubljenika najvažnije sporedne stvari na svetu. Prošlogodišnji pobednik bila je ekipa Fokus iz Vranja.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles