уторак, април 23, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

Obeležen Medjunarodni dan borbe protiv korupcije

Učenici SS „Sveti Sava“ delili bedževe i flajere sa porukama kako pobediti korupciju

Bujanovac, 09.decembar 2019. (Bupress) – Medjunarodni dan borbe protiv korupcije obeležen je danas u Bujanovcu zahvaljujući grupi učenika i profesora SS „Sveti Sava“, odnosno profesorki Mirjani Nikolić i učenicima Dijani Dukadinović i Bogdanu Matiću koji su kao učesnici seminara „Mreža mladih Srbije protiv korupcije“ održanog nedavno u Velikoj Plani, nastavili da svoja saznanja šire pre svega na svoje vršnjake u školi ali i na gradjane Bujanovca.
Oni su danas, simpolično u 5 do 12 u centru grada delili balone i flajere sa porukama o korupciji i načinima kako da se ona iskoreni iz našeg društva i sa ciljem da mladi pošalju jasnu poruku, da žele da žive u zemlji bez korupcije. „Kao jedna od 20 škola koja učestvuju u ovom projektu a koji je organizovalo Udruženje gradjana „Svet reči“ iz Velike Plane“ a uz podršku Američke ambasade u Beogradu, upravo na ovaj dan želimo da ukažemo koliko je korupcija štetna, da pokrenemo ljude da razmišljaju o ovom veoma važnom društvenom problemu, ali i da informišemo mlade ljude“, rekla je za Bupress profesorka Mirjana Nikolić.
Bogdan Matić, učenik drugog razreda, jedan od učesnika pomenutog seminara ovom prilikom rekao je da „su mladi svesni da je korupcija prisutna u svim segmentima društva i želimo da ovde u našem Bujanovcu sprečimo ovu najgoru moguću pojavu, želimo da je iskorenimo i živimo u mnogo boljem društvu“ a njegova drugarica Dijana Dukadinović dodaje da su njihove aktivnosti, pored ove šetnje i i organizacija informativnog panoa u holu škole, sa porukama o štetnosti korupcije.

foto:Bupress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles