субота, мај 4, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

DAN OTVORENIH VRTA NA SUBOTIČKOM EKONOMSKOM FAKULTETU, ODELJENJU U BUJANOVCU

„Uspehu se uči“ ovogodišnji je promotivni slogan

Bujanovac, 21. februar 2022. (BuPress) – Ekonomski fakultet Subotica, na odeljenju u Bujanovcu ove godine upisuje novu generaciju studenata, brucoša, njih 90 koliko ima mesta za budžetske studente, što znači da je studiranje na ovom fakultetu besplatno, rekao je danas na samom početku obraćanja budućim studentima prof. dr Aleksandar Čučković, prodekan za medjunarodnu saradnju u okviru Dana otvorenih vrata, koje je odeljenje u Bujanovcu organizovalo za učenike srednje škole „Sveti Sava“ iz Bujanovca i učenika srednje škole u Trgovištu. U narednim nedeljama, zbog trenutne epidemiološke situacije biće organizovan isti prijem i za učenike iz ostalih srednjih škola u Bujanovcu, Preševu i Vranju.

Profesor Čučković, govoroeći o kampanji, koja ove godine ima slogan „Uspehu se uči“ naglasio je da se „moramo naučiti da budemo uspešni, sami i uz pomoć nastavnika i saradnika Ekonomskog fakulteta ali i uz pomoć svega onoga što se ovde uči“. Studijski program ove godine biće računovodstvo i revizija.

Kao i svi studentski programi, tako i ovaj, podrazumeva četiri godine osnovnih studija a nakon toga studentima je omogućen upis Master studija koji je ove godine akreditovan na studijskom programu Finansije, bankarstvo i osiguranje.

„Biti maturant podrazumeva ozbiljan pritisak i donošenje nekih bitnih odluka u životu. Da bi vam analiza i odlučivanje bili lakši, zato smo vas doveli ovde, da se upoznate sa našim fakultetom. Imate prilike da postanete deo nečeg velikog, imajući u vidu da je prilikom prošlonedeljne posete Subotici , šef misije OEBS-a za Srbiju rekao da je naš fakultet ocenjen kao najbolji projekat OEBS-a prošle godine u Srbiji“, rekao je profesor Dražen Marić, zadužen za promotivne aktivnosti i dodao da je Ekonomski fakultet u Bujanovcu prisutan 10 godina, da je ukupno diplomiralo više od 21.000 studenata i da više od 4 hiljade studenata koji trenutno studiraju ukazuje da je jaka konkurencija i da dugo radimo dobar posao.

On je, govoreći o mogućnostima koje se otvaraju studentima nakon studiranja kazao da fakultet o tome brine još tokom studija.

Ukazao je da je ova visokoškolska ustanova partner sa slobodnim zonama u kojima posluju svetski poznate firme, te da akademci, sprovodeći tamo praksu, imaju priliku da se još tokom studija pokažu kod poslodavaca.

Profesor Marić je buduće brucoše „proveo“ kroz prostorije odeljenja, sa ciljem – da maturantima omogući da „iznutra“ vide i osete kako fakultet izgleda, kako funkcioniše, šta sve nudi, sa kakvim kapacitetima i sa kakvim personalom raspolaže.

foto: BUpress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles