субота, мај 4, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

Veliki uspeh učenice OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu

Marija Dabetić dobitnica druge nagrade na medjunarodnom likovnom konkursu održanom u Kragujevcu

Kragujevac, Bujanovac, 27.novembar 2020. (Bupress) – „Dosta je svetu jedne Šumarice 2020“, naziv je umetničke manifestacije, koja je u organizaciji Spomen parka „Kragujevački oktobar“ u Kragujevcu raspisala literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola.

Marija Dabetić, učenica osmog razreda osnovne škole „Branko Radičević“, u konkurenciji od 1005 radova pristiglih iz 141 osnovne, 59 srednje škole i osam kreativnih radionica iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, osvojila je diplomu i prestižnu drugu nagradu u vrednosti od 10 hiljada dinara. „Presrećna sam što sam dobila drugu nagradu, pored tolike konkurencije. Moja nastavnica Marijana je zaslužna što sam toliko zavolela slikarstvo i što razvijam taj talenat za slikanje koji imam, a ova nagrada je upravo dokaz za to“ rekla je za Bupress Marija Dabetić. Njena nastavnica iz likovnog Marijana Stoiljković je od organizatora dobila zahvalnicu, na današnjoj dodeli održanoj u Muzeju „21.oktobar“ u Kragujevcu.

Direktor škole „Branko Radičević“ Nenad Tasić, prisustvovao je danas dodeli nagrade i time uvažio kako svoju učenicu, tako i organizatore. „Ova nagrada je velika čast za našu školu, za naš grad Bujanovac uopšte. U moru negativnih vesti koji svakodnevno slušamo, vest da je naša učenica dobila ovakvu prestižnu medjunarodnu nagradu je velika stvar. Počastvovani smo“, naglasio je direktor Tasić.

Tema likovnih i literarnih radova „Verujete da je dobro jače od zla“ uzeta je iz dela književnika Venka Andonovskog „Izrešetane duše“, koje je izvedeno na ovogodišnjem Velikom školskom času.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles