субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

Plejovci Strahinja i Andrija u Italiji

Još dvojica bujanovačkih košarkaša pojačala Akademiju Next step

Bujanovac, 26.oktobar 2019. (Bupress) – Strahinja Zdravković (2002) i Andrija Dabetić (2005) otputovali su danas u Italiju, gde će svoje košarkaške korake nastaviti u Akademiji Next step. Strahinja će se pridružiti Danilu Dabetiću i Bernardu Morini u Rapalu, svojim nekadašnjim saigračima koji su tamo skoro godinu dana, gde će se takmičiti u 20 EYBL ligi, Evropskoj ligi za mladje igrače ispod 20 godina, takodje će igrati i italijansku Gold ligu za igrače do 18 godina. Njihov tim se takmiči i u seniorskoj konkurenciji Serije D, gde su pretendenti za prvo mesto i ulazak u viši rang takmičenja. Tri takmičenja za trojicu Bujanovčana, koje je iznedrio Plej 017 i dokazao da se rad, trud i odricanje uvek isplate ali i veliko požrtvovanje njihovog trenera i mentora Nenada Stajića.
Andrija Dabetić
Mladjani Andrija Dabetić (Danilov rodjeni brat) svoju košarkašku karijeru nastaviće u istoj akademiji ali u gradu Pjombino (udaljen 240 km od Rapala) gde će se pridružiti svojim talentovanim vršnjacima iz raličitih evropskih država. Kao najmladji polaznik škole košarke u Pleju 017 (počeo da trenira sa svega 5 godina) prvo kod trenera Stajića, a kasnije, posle selektiranja, kod trenera Dragana Milića kod kog je stasavao u talentovanog igrača, jedini cilj mu je bio da dostigne svog starijeg brata, da podele ogromnu ljubav prema košarci ali i da zajedno podnesu svu žrtvu koju ona nosi, odvojenost od roditelja, ali i odvojenost jednog od drugog.
„Imamo pet igrača koji igraju u Italiji. Imamo nekoliko devojčica koje igraju u najačim klubovima u Srbiji. A mali smo klub, iz malog mesta. Kako da ne budemo ponosni na svoj uspeh. Uz podršku roditelja, pre svega, nastavnika i profesora, prijatelja dece i kluba, postigli smo nešto što malo ko može da se pohvali da je postigao. Mi smo naše odradili, sada je na njih red da sve to opravdaju. Mi jedino što sada možemo da im poželimo sreću u daljem školovanju i košarkaškoj karijeri i naravno dobro zdravlje“ rekao je za Bupress Nenad Stajić, čovek koji stvara basket čuda.
foto: Bupress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles