субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

„Brankovci“ pokazali solidarnost na delu

Trka za srećnije detinjstvo

Bujanovac, 16.oktobar 2019. (Bupress) – Učenici Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu, njih preko 300, učestvovalo je danas u trci „za srećnije detinjstvo“ i na taj način pomogli svojim školskom drugarima koji su u lošijoj materijalnog situaciji.
Svi učenici škole, po odeljenjima, sakupljali su po 50 dinara za kupon koji je im je omogućio učešće na trci, održanoj na BSK-ovom stadionu, u tradicionalnoj humanitarnoj akciji koju svake godine organizuje Crveni krst Bujanovac. „Učešćem u samoj trci deca pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i najvišim humanim vrednostima, jer se sva prikupljena sredstva od kupovine startnih brojeva, odnosno kupona, prosleđuju školi za poboljšanje socijalno-materijalnog standarda đaka kojima je to potrebno”, rekao je Vlastimir Stojković koordinator za programske aktivnosti CK Bujanovac.
„Trka za srećnije detinjstvo“ je najmasovnija i najšire prihvaćena rekreativno-humanitarna aktivnost Crvenog krsta. U subotu ona je organizovana u OŠ “Ali Bektaši” u selu Nesalce, gde je učestvovalo oko 100 učenika, a u ponedeljak u OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ u Levosoju, gde je oko 170 učenika trčalo za svoje socijalno ugrožene drugarice i drugove.
foto:Bupress

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles