“Brankovci” pokazali solidarnost na delu

0
6870

Trka za srećnije detinjstvo

Bujanovac, 16.oktobar 2019. (Bupress) – Učenici Osnovne škole “Branko Radičević” u Bujanovcu, njih preko 300, učestvovalo je danas u trci “za srećnije detinjstvo” i na taj način pomogli svojim školskom drugarima koji su u lošijoj materijalnog situaciji.
Svi učenici škole, po odeljenjima, sakupljali su po 50 dinara za kupon koji je im je omogućio učešće na trci, održanoj na BSK-ovom stadionu, u tradicionalnoj humanitarnoj akciji koju svake godine organizuje Crveni krst Bujanovac. “Učešćem u samoj trci deca pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i najvišim humanim vrednostima, jer se sva prikupljena sredstva od kupovine startnih brojeva, odnosno kupona, prosleđuju školi za poboljšanje socijalno-materijalnog standarda đaka kojima je to potrebno”, rekao je Vlastimir Stojković koordinator za programske aktivnosti CK Bujanovac.
“Trka za srećnije detinjstvo” je najmasovnija i najšire prihvaćena rekreativno-humanitarna aktivnost Crvenog krsta. U subotu ona je organizovana u OŠ “Ali Bektaši” u selu Nesalce, gde je učestvovalo oko 100 učenika, a u ponedeljak u OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” u Levosoju, gde je oko 170 učenika trčalo za svoje socijalno ugrožene drugarice i drugove.
foto:Bupress

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bupress/public_html/bupress.co.rs/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LEAVE A REPLY