субота, мај 18, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

VELIKI I MALI MATURANTI OBELEŽILI KRAJ OSNOVNOG I SREDNJEG OBRAZOVANJA

Žurka pomešanih osećanja uz igru, pesmu i svirku nenadmašnog Ćaze

Bujanovac, 31.maj 2018. (BuPress) – „Krajevi se potroše, počeci uvek traju. Početak – eto šta je na kraju !“- jedna je od misli ispisane na majcama maturanata Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu, koji su danas velikom žurkom, tradicionalno uz trubačke „Ćazine delije“, prvo u dvorištu škole, zatim na Karadjordevom trgu u centru grada, a na kraju i u kafiću „Perla“ obeležili poslednji dan srednjoškolskog obrazovanja.
„Generacija koja završava srednju školu nije bila ni laka a ni teška, sve je to izazov za nas profesore. Ono što mene zabrinjava jeste što velika većina ne zna šta će dalje. Ali oni su mladi, razumljivo je i da odluke donesu u zadnjem trenutku“– rekla je za Bupress razrednji starešina odeljenja ekonomski tehničar, Jasmina Mitrović.
S obzirom da se završava jedno jako bitno poglavlje u životu ovih mladih ljudi, pitali smo Uroša Veljkovića maturanta koji je završio za smer medicinska sestra – vaspitač, kako se oseća u ovom trenutku: „Biću iskren kao i uvek, osećam se fenomenalno i ja lično sam presrećan što završavam srednju školu. Planiram da upišem medicinu, da se bavim onim što volim, a ovde u školi, pa prošli smo kako smo prošli, bilo je i nepravdi kao i uvek, ali je i bilo i onih lepih trenutaka kojih ću uvek rado da se sećam“
„Osećam se fantastično i ispunjeno, i drago mi je što je gotovo a s druge strane osećam neku žal za lepim trenucima koji će mi uvek nedostajati. Ali idemo dalje, planiram da upišem Socijologiju ida nastavim školovanja, rekla nam je Teodora Milanović, ekonomski tehničar.
Nakon „velikih“ i „mali“ maturanti su imali svoj trenutak. Njihova proslava zakazana za podne, takodje uz trubače nenedmašnog Ćaze  počela je u dvorištu škole, nastavljena takodje na Karadjordjevom trgu u centru grada a završena u kafiću. I oni su bili više nego veseli i srećni što je konačno završeno osnovno obrazovanje. Na malu maturu retko ko od njih u ovim momentima i razmišlja.
Natalija Nikolić, jedna od najveselijih osmakinja kaže da su joj osećanja pomešana, i srećna je i tužna. „Bilo je mnogo lepih trenutaka u školi, društvo, nastavnici, sve će mi to nedostajati, ali idemo dalje, svi ćemo na različite strane ali to život. Ja ću upisati, ako uspem, srednju školu „Sveti Sava“ ovde u Bujanovcu, smer medicinska sestra-vaspitač.“
Dvojici osmaka Vasiliju Veljkoviću i Bogdanu Matiću, osnovna škola uopšte neće nedostajati. Oni su u glas rekli da se osećaju fantastično i da im uopšte nije žao što je kraj školovanja, naprotiv.Bogdan kaže „najviše ću pamtiti svoje osnovno obrazovanje po nastavnici Biljani iz matematike koju ovom prilikom pozdravljam“ a Vasilije dodaje „pamtićemo je i po prvim simpatijama.“ Bogdan ima želju da upiše Vranjsku gimnaziju a Vasilije Medicinski školu.

 

„Veliki“ maturanti slavlje nastavljaju u ponedljak kada im je zakazano matursko veče u restoranu A2 u Vranju dok će njihovi mladji drugari matursku noć provesti dan kasnije u restoranu „Keče“ u Bujanovcu.
Foto: BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles