RADOST NAJMLADJIH NA KARADJORDJEVOM TRGU U BUJANOVCU

0
2340

Proslavili Svetski dan deteta na svoj način

Bujanovac, 1.jun 2018. (BuPress) – Mališani predškolskih grupa Dečijeg vrtića  “Naša radost” iz Bujanovca, srpske i albanske nacionalnosti, danas su na Karadjordjevom trgu  obeležili 1. jun Medjunarodni dan deteta.
Maskirane aktivistkinje animirale su decu, kostimirani Miki Maus ih je uveseljevao, zatim su na štandu sa bojama deci iscrtavali “šminkali” lica, a u pauzi razdragani mališani su se častili sokovima I slatkišima.
Manifestaciju je posetio i predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.
Koordinatorka aktivnosti ispred NVO Beyond, koja je I organizator manifestacije u saradnji sa Kancelarijom za mlade I opštine Bujanovac, Bukurije Borici, ovom prilikom je istakla da je jako važno da se ovaj praznik  obeležava jer tako pozdravljamo budućnost, a deca su budućnost ovog grada.
Inače, Svetski dan deteta se proslavlja kako bi se internacionalno ukazalo na dečija prava. Datum je ustanovljen od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1954. godine. Ovaj dan ima za cilj da se skrene pažnja javnosti na obaveze društva prema deci kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju.
 Foto: BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here