субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

A.Š. „MANČA“ POBEDNIK MEMORIJALNOG TURNIRA „SAŠA BIMBA – RAKOVAC 2017“

„Provozali“ se kroz Igraonicu

Igraonica „Grga“ – Auto škola „Manča“ 2:3 (1:1)

Rakovac, Bujanovac, 14. jul 2017. (BuPress) – Stadion za male sportove u Rakovcu. Gledalaca: 1.200. Sudije: Miloš Tasić (Bujanovac), Aleksandar Mladenović (Rakovac).
Strelci: 1:0 Trendafilovski u 13, 1:1 Ristić u 18, 2:1 Živić u 27, 2:2 Janjić u 32, 2:3 Stanković u 35. minutu.
Igraonica GRGA: Antonio Trajkovski, Miloš Ristić, Dejan Mladenović, Stefan Trendafilovski, Marko Živić, Ivan Krstevski, Darko Trajkovski, Miodrag Mitić, Ibraim Ljevica.
A.Š. Manča: Nikola Pašić, Dalibor Ćuković, Dušan Ristić, Nenad Jovanović, Ivica Tasić, Nikola Stanković, Miloš Jordanović, Miloš Dimitrijević, Aleksandar Janjić, Antonio Dodić.
Sinoćnja finalna utakmica kojom je završen 15. memorijalni turnir „Saša Bimba – Rakovac 2017.“, u potpunosti je ispunila očekivanja prepunog gledališta. Dve najbolje ekipe potvrdile su da su zasluženo stigle do same završnice u kojoj se, kada su u pitanju dva kvalitetna rivala, pobednik ne može znati doslovno do poslednjeg sudijskog zvižduka, da jedan potez može promeniti sve, da se u finalu može „svašta izdešavati“. I na kraju – uspeli su momci iz Auto škole „Manča“ da se „provozaju“ kroz Grginu igraonicu. A mogao je i Grga da „zaključa“ Mančine vozače u Igraonici. I to proslavi!? I ne bi bilo nezasluženo. Ustvari, Igraonici je pre finala dodeljena blaga uloga favorita, onog „papirnatog“. Samo je to još trebalo da potvrde na terenu. I počelo je nekako po tim prognozama. Jedan od futsal majstora, Kumanovčanin Trendafilovski, standardni igrač bujanovačkog KMF BSK, doveo je svoju ekipu u vođstvo u 13. minutu, posle perioda bolje i nadmoćnije igre. Ali, momke iz AŠ Manča to nije mnogo poremetilo. Nastavili su sa svojom igrom. Najkonkretnije su uzvratili pet minuta kasnije izjednačujućim golom Ristića. Egal rezultatom završen je prvi deo igre. A u nastavku, ljubitelji igre na „petoparcu“ koji su do poslednjeg mesta ispunili svaki deo na tribinama i prazan prostor oko njih, videli su i uživali u onome što futsal čini magičnim i uzbudljivim: majstorije na svakom delu terena, lepe driblinge, proigravanja, oštre ne i grube startove, šmekerske ali i topovske udarce, bravurozne intervencije golmana… Na kraju, prisustvovali su totalnom rezultatskom preokretu i uzbudljivoj završnici. Treba istaći mladi sudijski par koji je odsudio gotovo bez greške. Jesu bili na velikim iskušenjima, ali su na terenu delovali vrlo autoritativno. Kao da iza sebe imaju milion odsuđenih utakmica. Za svaku pohvalu.
…Kada je Živić topovskim udarcem kojim je gotovo pocepao mrežu iza leđa golmana Pašića, ponovo doveo Igraonicu u vođstvo, mnogi od prisutnih gledalaca su već videli futsalere ove ekipe sa pobedničkim peharom, koji im je prošle godine na ovom istom turniru izmakao iz ruku u finalu. Na njihovu žalost, desilo im se to i ovoga puta. Janjić je izjednačio, a Nikola Stanković je iskoristio „svojih pet minuta“ na terenu na najbolji mogući način. Šmekerski je u pravom trenutku po prvi put doveo svoju ekipu do rezultatske prednosti, ispostavilo se – postigao je pobednosni gol. Za veliku radost koja je mogla biti pomućena u poslednjim sekundama meča. Pašić je imao sreću. Kada je već bio savladan lopta je umesto mreže pogodila stativu. Ali, sreća prati hrabre. A futsaleri Manče su bili itekako hrabri. Verovali su u sebe do samog kraja. Zato su i zaslužili da prigrle pobednički pehar. Za najboljeg igrača na turniru proglašen je Dušan Ristić, za najboljeg golmana Nikola Pašić. Obojica iz pobedničke ekipe. Što će reći – sve počasti A.Š.Manča. Ali i posebna počast i vredna nagrada za mlađanog Ristića koga je Centar za obuku vozača „Manča“ nagradio besplatnim polaganjem teoretskog i praktičnog dela ispita za „B“ kategoriju, a instruktor ove škole Miloš Ilić ovu nagradu obogatio dodavanjem „svojih“ 20 besplatnih časova praktične obuke. Svaka čast! Ne što je nagrađeni Ristić iz njegove ekipe, on jeste bio najbolji. Pehare i nagrade kapitenima pobedničke i poražene ekipe, kao i najboljim pojednicima uručili su bratanice pokojnog Saše Bimbe, 10. godišnja Saška i 12. godišnja Nikolija, brat Goran, kao i članovi organizacionog odbora turnira, koji za izvanrednu organizaciju zaslužuju najviše ocene.
Foto:BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles