петак, април 26, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

TIMOK PLITAK ZA BUJANOVČANE

KMF Timok (Zaječar) – KMF BSK (Bujanovac) 3:5 (1:2)

Zaječar, Bujanovac, 13.decembar 2016. (BuPress) – Gledalaca: 100. Sudije: Saša Ristić, Dalibor Veljković (Pirot). Delegat: Miroslav Stanković (Pirot). Žuti kartoni: Stanković, Dimitrijević, Ljevica i M.Tasić (BSK). Strelci: 0:1 Stanković u 2, 1:1 N.Stojković u 4 (penal), 1:2 Ljevica u 19, 1:3 Mikić u 21, 2:3 N.Stanković u 30, 3:3 I.Mladenović u 32, 3:4 Ljevica u 34, 3:5 Ljevica u 35. minutu.
Timok: D.Filipović, I.Mladenović, N.Stojković, M.Vučković, R.Ilić, N.Lisulović,M.Jonović, I.Milutinović, .Mitić,A.Luković. Trener:  Nenad Petrović
BSK: Dejan Pašić, Aleklsandar Stanković, Ibrahim Ljevica, Slađan Mikić, Stefan Trendafilovski, Miloš Dimitrijević, Vladimir Petković, Miloš Tasić, Aleksandar Stojanović, Nikola Pašić. Trener: Dejan Dodić.
Igrač utakmice: Dejan Pašić (BSK)
          Fantastičan niz pobeda futsalera BSK-a se nastavlja. Timok je bio plitak za bujanovačke majstore igre na „petoparcu“. Pregazili su ga, kao i prošle nedelje Nišavu, doduše, teže nego što se očekivalo, ali uspešno su se, dobrano se „nakvasivši“ znojem na parketu, prebacili u gornji deo tabele. Četvrtom uzastopnom pobedom. Pretpostavljalo se da će zaječarski „fenjeraš“ učiniti sve što je u njegovoj moći da u finišu jesenjeg dela prvenstva uhvati priključak sa ostalim ekipama u borbi za goli drugoligaški život. Bodovi protiv Bujanovčana značili su im mnogo. Ali, mnogo su značili i gostima. Znalo se i pre utakmice ko je favorit. Ali, trebalo je to opravdati i dokazati na parketu. Znalo se i to da je najteže osvojiti u mislima već osvojene i upisane bodove. A takva atmosfera stvarala se u javnosti pre ovog meča, odigranog u dalekom Zaječaru, u vrlo neobičnom i neuobičajenom terminu: 21 sat. Ipak, u redovima bujanovačkog drugoligaša nije zavladala euforijaposle poslednjih uspeha. Svi su čvrsto sa obe noge bili na zemlji, a takvo ponašanje donelo je još jedan uspeh, proslavljen prethodne noći. Naravno, kompletnu atmosferu pre, za vreme i posle utakmice autentično nam je prenosio naš specijalni izveštač Nenad Trajković – Cufa, koji je posle završenih efektivnih 40 minuta igre, kada je „prestrogi“ sudijski par iz Pirota odsvirao kraj utakmice, promuklim glasom izustio: teško, teško, teško, ali pobedili smo. Idemo dalje, u subotu na našem parketu idemo da overimo visoki plasman na tabeli…
Bilo je teško sinoć  u Zaječaru. BSK je poveo golom kapitena Stankovića u 2, domaći  su izjednačiliu 4. minutu iz penala, posle prekršaja golmana Pašića nad Vučkovićem. Eks kapiten Ljevica je u samoj završnici prvog dela igre doneo prednost. Bio je to i rezultat prvog poluvremena. A u drugom – preokreti, drama, golmanske bravure Dejana Pašića, žuti kartoni borbenim Bujanovčanima… Počeo je drugi deo igre kako se samo poželeti može. Mikić  u 21. uvećava prednost. I kada se pomislilo da će mreža domaćeg golmana biti napunjena do vrha, neobjašnjiv pad u igri BSK-a, neverovatni promašaji, dekoncentrisanost i… Domaćin u 30. minutu smanjuje preko N.Stankovića, a u 32. stiže do egal rezultata.
Kada su videli da je vrag odneo šalu futsaleri BSK-a su dodali gas, „posredili“ svoje redove i krenuli u zacrtanu misiju – nastavak pobednosne serije. Dejan Pašić je stavio do znanja domaćim futsalerima da više loptu neće uputiti iza njegovih leđa. Pravio je čuda na golu. Jednostavno – spustio je roletne. Kraj za domaćina. Ljevica u 34. i 35. minutu overava pobedu lepim golovima. Za konačan kraj, za još jedno lepo putovanje danju i povratak noću. Za slavlje i najlepše ispisan poziv ljubiteljima futsala u Bujanovcu i okolini, da u subotu, 17. decembra prisustvuju poslsednjoj utakmici u jesenjem delu prvenstva koju futsaleri BSK-a igraju protiv niškog Vinter sport-a. Početak: 18 časova. Mesto događaja: Sportska hala „Mladost“. Peta uzastopna pobeda – kako to lepo i primamljivo  zvuči!
Foto: Ž.M.BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles