субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

VLASOTINČANI KUĆI PEVAJUĆI – DOMAĆINU BRIGE

BSK Heba – Vlasotince 26:29 (14:19)

Bujanovac, 6.novembar 2016. (Bupress) – Hala: “Mladost“. Gledalaca: 50. Sudije: Damir Đorđević (Niš), Dejan Pavlović (Aleksinac). Semerci: BSK Heba 2(1), Vlasotince 2 (1). Isključenja: BSK Heba 12, Vlasotince 8 minuta.
BSK Heba: M.Stojanović 2, Manić, Stamenković 6, Janjić, Bogdanović 1, S.Tašković 9 (1), Mitković 1, Stevanović, Zafirović, U.Tašković (10 odbrana, sedmerac), Stojković, D.Stojanović 1, Tomić 4, Milanović, Čolović 2.
Vlasotince: Seizović 12 (1), Aleksić 5, Hadzi-Đokić, Ranđelović 2, Kocić 1, Lepojević 2, Đokić (19 odbrana), Đorđević 2, Tasić, Radivojević 3, Jocić 1, Golubović 1.
Igrač utakmice: Dragoljub Seizović (Vlasotince)
Semafor: 0:4 (6), 8:8 (15), 10:11 (21), 13:14 (25), 17:21 (36), 21:24 (44), 22:27 (56), 25:28 (58)
krajVlasotinčani su odneli oba boda iz Bujanovca. Posle svega viđenog,  potpuno zasluženo. Ali ne zbog nekog maestralnog izdanja, više zbog katastrofalne igre „mineralaca“ u čijim je redovima škripalo na sve strane. Neodgovorna igra u odbrani, neorganizovani napadi sa milion grešaka, promašaji iz pozicija kada je lakše postići gol, nervoza i nedisciplina, neki su od razloga poraza. Verovatno je najveći u bolnom suočavanju sa istinom: ima li sadašnji sastav BSK-a kvalitet da se ravnopravno suprostavi bilo kojoj ekipi u ovom rangu takmičenja? Prema onome što je pružio u prethodnim utakmicama, pogotovu sinoć – nema! Sa retkim pojedincima, pre svih kapitena Stefana Taškovića, od koga se uvek traži još i još…,  nemoguće je parirati ekipama koje pokazuju mnogo više borbenosti, želju za pobedom, bolju fizičku spremnost i značaj kolektivne igre. Trenutni bljesak pojedinaca u bujanovačkom klubu je suviše kratak i nedovoljan da bi stvorio pozitivan utisak i doneo krajnji rezultat.  I pored određenih kritika na račun sudijskog para koji jeste pravio greške na štetu domaćih, uzroke sinočnjeg poraza ne treba tražiti u njima već u sopstvenim redovima. I ne gurati „pod tepih“ mnoge slabosti koje se ponavljaju.
Možda su domaći mogli sinoć do pozitivnog rezultata. Do boda, čak i do pobede. Na mišiće!  Na „o-ruk“!Uz podršku sa tribina. Ali, i da se tako nešto desilo,  to ne bi promenilo sliku o trenutnom stanju u klubu. Pojačanja su neophodna, ne može ovaj sastav da „izgura“ do kraja i obezbedi opstanak. Valjda je to postalo jasno. Iako zapisnik sa prijavljenim rukometašima za utakmicu, na kojima su njih 15,  deluje impresivno, malo ih je koji uistinu mogu da odgovore zahtevima na parketu. „Dugačka“ klupa delovala je lepo, ali ne mnogo ohrabrujuće za trenere…
Ipak, ima vremena. Može se mnogo toga promeniti, ne kukati za propuštenim. Prvenstvo je tek počelo.
Što se utakmice sa Vlasotincem tiče, o njoj je najmanje napisano jer, najbolji pregled zbivanja može se videti „na semaforu“ i učinak iza prezimena rukometaša.  Domaćin je imao egal rezultat dva puta u toku čitavog meča. Kod 7:7 i 8:8, u 14. I 15. minutu. Sve ostalo bilo je na strani gostiju  koji su pobedili jer su bili manje loši od vrlo loših rukometaša BSK Heba…

Foto: Ž.M.Bupress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles