KOMITET BEZ VODE – SUVE SLAVINE ZBOG PARTIJSKOG IŽIVLJAVANJA

0
1119

Naprednjaci zavrnuli ventile socijalistima

Vranje, 6.novembar 2016. (V.Pešić za BUpress) – Zbog višegodišnjeg duga od 230.000 dinara, zgrada bivšeg Komiteta Saveza komunista i društveno-političkih organizacija u Vranju, čiji je pravni naslednik i zastupnik Gradski odbor SPS-a, isključena je sa vodovodne mreže.
Radnici vranjskog “Vodovoda” jedini ventil  u zgradi zavrnuli su 3.novembra. Uprkos tome što je rukovodstvo SPS-a  za utrošenu vodu  u protekle tri godine sa zateznom kamatom 4.novembra “Vodovodu”  uplatilo preko 102.000 dinara, slavine u zgradi u centru Vranja još su suve.
vranje-99-zoran-antic-foto-v-pesic– Zbog uplate dela duga, od “Vodovoda” smo u pisanom zahtevu zatražili da nam uključi vodu. Direktoru Goranu Djordjeviću telefonom samu zalud uputio nekoliko SMS poruka. Odgovorio je da pre 7.novembra voda neće biti uključena. Poručio je da nadležnom sudu podnesem privremenu meru za uključenje na gradsku vodovodnu mrežu. Ovo je nekorektan potez čelnika “Vodovoda” i skandalozno iživljavanje direktora ovog javnog preduzeća, jer se u zgradi nalazi desetak tak korisnika službenih prostorija, medju njima i Veće Samostalnog sindikata Pčinjskog okruga, ogorčen je predsednik Gradskog odbora SPS-a i doskorašnji gradonačelnik Vranja Zoran Antić.
Direktor Javnog preduzeća “Vodovod” i lokalni funkcioner SNS-a Goran Djordjević tvrdi da ventil nije zavrnut zbog revanšizma, već zbog šestogodišnjeg duga socijalista koji su bili na spisku povlašćenih potrošača. Ogorčeni lider vranjskih socijalista i doskorašnji gradonačelnik Vranja Zoran Antić, koji potez naprednjačkog rukovodstva “Vodovoda” smatra neprimerenim i nedopustivim, rekao je da će dug da bude namiren. Prvu ratu …od …socijalisti su uplatili 4.novembra, ali su slavine i dalje suve.
vranmje-02-direktor-djordjevic-goran-foto-v-p– Račune za utrošenu vodu uredno plaća 93 odsto domaćinstava. Stanari u zgradi bivšeg Komiteta sa jednim ventilom bili su povlašćeni, jer su kubik vode plaćali 11 umesto 68 dinara, kolika je komercijalna cena za domaćinstva. Korisnici prostorija u zgradi nisu reagovali na opomene i ponudu da dugogodišnje dugove posle više od šest godina najzad namire reprogramom. Zbog čega bi SPS, koji prostorije nezakonito izdaje u zakup i ubira značajnu kiriju od korisnika prostorija, bio povlašćen, kada SNS od 2008.godine uredno plaća račune za vodu. Uostalom,”Vodovod” isključuje vodu i svojim radnicima koji neuredno plaćaju račune. Svako mora uredno da plaća vodu i druge komunalije i ovde nije reč o nikakvom političkom revanšizmu naprednjaka prema socijalistima, rekao je Goran Djordjević.
Uprko spoboljšanoj naplati potraživanja u poslednja dva meseca, dugovi firmi i domaćinstava za vodu premašuju 100 miliona dinara. Socijalisti, koji posle 26 godina u Vranju više nisu na vlasti, smatraju da se naprednjaci inate, svete, necivilizovano revanširaju i  zavrtanjem ventila za vodu.
– Isključenje vode je idiotizam, fašistički čin rukovodstva “Vodovoda” u 21.veku. Dug ne poričemo. Platićemo ga reprogramom. Zaista nemam komentar zbog poteza čelnika “Vodovoda”, izjavio je Zoran Antić.
Foto: V.P.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here