петак, април 26, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

Mali i veliki maturanti danas završili svoje osnovno i srednje obrazovanje

Sreća, radost, igra i pomešana osećanja

Bujanovac, 31.maj 2019. (Bupress) – „Sloga je naša vrlina, zato nemamo natpis“, „Najbolji smo bili, nije bilo lako, sve smo naučili, ne pitajte kako“, „Nije sve tako crno, razredna nam je plava“…samo su neki od natpisa na majcama maturanata srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu, koji su danas tradicionalno, uz trubački orkestar „Ćazine delije“, prvo u dvorištu škole, pa na gradskom trgu i na kraju u kafiću „Perla“ proslavili završetak srednjoškolskog obrazovanja.
„Sada u ovom trenutku osećamo se jako zbunjeno, srećni smo ali ne znamo šta nas čeka dalje u budućnosti. Lep je je ovaj dan, očekivali smo ga 12 godina, kaže za Bupress Melvin Rašitović, finansijski administrator, koji je već počeo pripreme za prijemni na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, dok njegov drug iz klupe Nikola Jovanović, budući student Policijske akademije kaže da su, pre prijemnog, spremni pre svega za matursko veče koje je zakazano za ponedeljak 3. juna.

Marija Stanković, razredni starešina finansijskih administratora, inače profesor srpskog jezika, pomešanih osećanja za Bupress kaže: „Danas su osećanja preplavila sve nas, za četiri godine svašta bude, ali ono što sada osećam je veliki ponos na ovu generaciju, uspešnu. Postali su odrasli, svesni, postali su ljudi za ove četiri godine i ako smo dali bar mali doprinos, svi profesori, i ja kao razredni starešina, onda je to naša sreća i najveći doprinos u njihovom životu“.

Nakon „velikih“ i „mali“ maturanti su proslavili svoj završetak osnovnog obrazovanja. Njihova proslava zakazana za podne, takodje uz trubače nenadmašnog Ćaze, počela je u dvorištu škole, zatim su se i oni uputili ka Karadjordjevom trgu i zaršili svoju proslavu u kafiću.
„Super se osećam i mnogo mi je drago što sam završio osmi razred“, kaže Željko Milanović. Njegova drugarica Sofija Stojmenović je bila malo razneženija, pomešanih osećanja „Malo sam tužna što neću da vidim svoje drugare sa kojima sam osam godina provela u školi, svako ide na svoju stranu, ali sam i srećna što idem dalje, postajem srednjoškolka. Planiram da upišem Medicinsku školu u Vranju“
Razredni starešina jednog od samo tri odeljenja koja su završila osmi razred (ukupno 65 učenika) Sladjan Kitanović, zadovoljan je ovom generacijom: „Nikad manja generacija, dece ima sve manje i manje. Ali ova generacija je fenomenalna. Prosek je odličan. Razgovarali smo o njihovom daljem školovanju i verujem da će svako od njih upisati ono što najviše želi“
„Mali“ maturanti slavlje nastavljaju u utorak 4.juna, za kada im je zakazana proslava maturske večeri uz nezaobilaznu šetnju na Karadjordjevom trgu.
foto:Bupress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles