субота, април 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

ODLAZAK JOŠ JEDNOG SUPER TALENTOVANOG PLEJOVCA U ITALIJU

Danilo Dabetić nastavlja internacionalnu košarkašku karijeru

Bujanovac, 14. januar, 2018. (Bupress) – Šesnaestogodišnji Danilo Dabetić iz Bujanovca, jedan od prvih članova velike košarkaške porodice Pleja 017, posle 10 godina napornog treniranja i rada u svom matičnom klubu, nastavlja svoju sportsku karijeru ali i školovanje u Italiji. On je jutros otputovao u Piombino i tamošnju košarkašku akademiju.
Tamo se, međutim, neće zadržati dugo jer, prema rečima njegovog trenera Nenada Stajića, ujedno i predsednika KK Play 017, do kraja sezone, kada se kompletira dokumentacija, Dabetić bi trebalo da postane član Košarkaškog kluba Breša.
Što se uslova tiče, Danilo će na akademiji dobiti hranu, smeštaj, besplatno školovanje, zdravstveno osiguranje, sportsku opremu, dve karte godišnje za dolazak i povratak, a prelaskom u Brešu dobiće i stipendiju – potvrdio je Stajić.
Danilo je košarku počeo da trenira sa 6 godina. Nikada nije propustio nijedan trening, osim u slučajevima kada je bio jako bolestan ali je to bilo retko. Sa svojim saigračima trenirao je u gotovo nenormalnim uslovima kada je zimsko vreme. U sportskoj hali “Mladost” ne retko je u tim momentima temperatura bila u velikom minusu. Za svoj trud, talenat I požrtvovanost je sada I nagradjen. Medjutim, ovo je samo jedan stepenik više u napredovanju. Treba još mnogo rada I truda da bi se postigao maksimom.
Baš uoči odlaska Dabetića u Italiju, u medijima je izašao i prilog BBC, koji je novinarka ovog prestižnog engleskog medija radila u novembru, kada je i prisustvovala jednom treningu košarkaša Plej 017. Tada je I intervjuisala Danila I njegovog albanskog saigrača Hevzija Imerija. Ono što je svakako Iznenadilo novinarsku ekipu BBC jeste harmonija, sloga I disciplina koja vlada medju igračima srpske, albanske I romske nacionalnosti koji treniraju zajedno, a druže se I van treninga.
Sve se poklopilo. Lepe vesti se brzo šire i dobar glas daleko se čuje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles