BUJANOVČANI PROSLAVILI BADNJI DAN I BADNJE VEČE

0
1782

Andrija Dabetić iz Bujanovca pronašao zlatnik u česnici

Bujanovac, 06. januar 2019. (Bupress) – Nikad lepša i veselija proslava Badnjeg dana i Badnje večeri nije bila kao danas, čulo se je večeras od prisutnih na Karadjordjevom trgu u Bujanovcu, u toku proslave Badnje večeri. Za dobar provod, uz trubački orkestar Ekrema Mamutovića, grejanu rakiju i prvi put od kako se proslavlja Badnje veče na trgu deljenje česnice sa zlatnikom, bila je zadužena Mesna zajednica Bujanovac.

Andrija Dabetić iz Bujanovca, učenik 7.razreda osnovne škole „Branko Radičević“ bio je srećne ruke jer je od 750 kravajčića česnice on dobio baš onaj u kome se nalazio zlatnik. „Nisam očekivao da ću dobiti zlatnik jer nisam ni prišao kada se delila česnica. Dobio sam parče hleba i eto izvukao zlatnik. Moja sreća. Želim srećan Božić pre svega svojoj porodici i svim pravoslavcima koji ga slave.“

Proslavi na Karadjordjevom trgu, gde se okupilo više stotina Bujanovčana, uz trubače, grejanu rakiju i kolo koje se orilo, upotpunjeno zimskom idilom jer je sneg vejao kakav se odavno ne pamti u Bujanovcu, predhodilo je sečenje badnjaka i osveštanje i paljenje u crkvi svetih otaca Petra i Pavla.

foto: Bupress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here