среда, април 24, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

BUJANOVAČKI „PLEJOVCI“ NA MINI TURNEJI U NEMAČKOJ

Košarkaški biseri sa „južne pruge“ gosti vršnjaka u Bremenu i Bremenhafenu

Bujanovac, 31.januar 2018. (BuPress) – Početkom sledećeg meseca, tačnije u periodu od 3. do 6. februara, kadetska selekcija ovdašnjeg Košarkaškog kluba „Plej 017“ sastavljena od super talentovanih dečaka rođenih 2001. i 2002. godine boraviće u Nemačkoj, u Bremenu i Bremenhafenu, gde će pored zajedničkih treninga sa svojim domaćinima odigrati i dve prijateljske utakmice sa vršnjacima iz tamošnjih klubova, svojim dobrim prijateljima, sa kojima su se godinama unazad sastajali – u Nemačkoj, ali i u Srbiji – u Bujanovcu. U ekipi bujanovačkih „plejovaca“ na ovoj mini turneji nastupiće i nekoliko košarkaša iz Vranja, iz komšijskog KK „Panteri“, sa kojima bujanovački klub ima izvanrednu saradnju koja se ogleda i u njihovom nastupu za bujanovački klub u ligaškom delu takmičenja. O mini turneji, očekivanim efektima od nastupa u Nemačkoj, nastavku prvenstva u Kadetskoj ligi i stanju i sveukupnoj atmosferi u ekipi, razgovaramo sa tvorcem bujanovačkog košarkaškog „čuda“, predsednikom i koordinatorom stručnog rada u svim selekcija OKK „Plej 17“ Nenadom Stajićem.
– Na treće po redu naše gostovanje u Nemačkoj krećemo u petak, avionskim letom iz Skoplja u 18 sati do Hanovera gde će nas sačekati naš prijatelj iz Bremena Dejan Stojanovski, direktor Basketball Akademie Bremen Sued, koji je i prvi trener Veser Basket seniora i saradnik Eisberen Bremenhavena. Naravno, on je organizator i ove mini turneje čime potvrđuje da je veliki prijatelj našeg kluba kome je do sada nekoliko puta donirao sportsku opremu, ističe na početku razgovora za „BuPress“ Stajić. I precizira da će njegovi puleni odmeriti snage sa selekcijama Basketball Akademie Bremen Sued, u subotu, i Eisbaren Bremerhaven dan kasnije, u nedelju. Selekcije čine dečaci rođeni 2000. i 2001. godine, što će reći da su „malo“ stariji od naših kadeta.
– Od ove mini turneje očekujem dobre utakmice koje će nam poslužiti kao odlična provera pred nastavak prvenstva, gde već 8. februara na domaćem terenu dočekujemo KK Niš. Pored dobrih utakmica radujemo se ponovnom susretu sa našim drugarima iz Nemačke, sa kojima imamo odličnu saradnju, Stajićev je odgovor na pitanje šta očekuje od mini turneje. I naravno, sledi komentar dve prvenstvene utakmice na strani koje su „Plejovci“ dobili (u Dimitrovgradu protiv istoimene ekipe 86:50 i u Leskovcu protiv ekipe Plej Off 70:65).
– Na početku drugog dela prvenstva zabeležili smo dve pobede, posebno značajne jer smo ih izvojevali kao gosti. Ono što nije dobro počelo po nas je promenljiva temperatura koja je uzročnik prehlade kod pojedinih igrača. Ekipa nam je doslovno desetkovana, nemoguće je vršiti rotaciju igrača. Ipak se nadam da će se svi prehlađeni igrači brzo vratiti treninzima i obavezama u klubu, a od slepog creva operisanom Branislavu Prokopijeviću želimo da se što pre oporavi i priključi drugarima u nastavku prvenstva.
Na kraju razgovora Nenad Stajić nam je izdiktirao sastav košarkaške ekspedicije iz Bujanovca: Danilo Dabetić, Strahinja Zdravković, Bernard Morina, Kosta Kovačević, Željko Ilić, Vukašin Kostić, Nemanja Jordanović, Veljko Jovanović, Vukota Veličković, Ivan Marčić, Vukašin Antić. Pored Stajića na trenerskoj klupi će sedeti i Marjan Stanojković – Šeki, trener vranjskih „Pantera“. Na spisku nema planiranog Branislava Prokopijevića, iz gore navedenih razloga.
„PLEJOVCI“, srećan put, lep boravak u Nemačkoj, uspešno predstavljanje vašeg košarkaškog umeća tamošnjoj publici i ugodan povratak kući!
Foto: BuPress i OKK Plej 017

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles