субота, април 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

ZAVRŠEN 9.MEDJUNARODNI FESTIVAL KOŠARKE

„Sačuvajmo decu“ još jednom ispunio sva očekivanja

Bujanovac, 21.april 2019. (Bupress) – Deveti po redu Medjunarodni mini basket festival „Sačuvajmo decu“ u organizaciji Omladinskog košarkaškog kluba Plej 017 iz Bujanovca, završen je danas, spekstakularnim otvaranjem a i zatvarnjem. Naime, košarkaške utakmice klinceza i klinaca počele su sa odigravanjem još juče na više terena u Sportskom centru „Mladost“ a danas su samo nastavljene. I nije bilo pobednika. Pobednici su svi. I svi imaju zasluga. Počev od domaćina koji se je potrudio da sve protekne u najboljem redu. Sponzora, zahvaljujući kojima deci nije falilo ništa, ni ića ni pića. Trenera koji su vodili svoje ekipe i bodrili svoje igrače. A najviše zasluga imaju upravo mališani, njih više do pet stotina koji su pokazali borbeni duh, pobednički stav i fer plej igru.
Festival je svečano otvorio dr Stojanča Arsić zamenik predsednika opštine Bujanovac: „Sada tek vidimo da je ova sportska hala mala da primi sve učesnike ovog medjunarodnog mini basket festivala, koji se već deveti put održava ovde u Bujanovcu. Želim vam puno uspeha i sreće i nemojte da tugujete vi koji ste izgubili jer ste svi pobednici koji ste učestvovali i lokalna samouprava je prepoznala značaj ovog festivala i u budućnosti će još više pomagati u organizaciji ovog festivala“.
I Rahim Salihi, šef kabineta predsednika opštine Bujanovac za Bupress je potvrdio da je ovaj festival uvršćen u budžet opštine Bujanovac pod posebnom stavkom: „Za razliku od predhodnih godina, ovog puta opština Bujanovac ovu aktivnost je prepoznala kao svoju aktivnost, u smislu da je u budžet za 2019. godinu uz posebnu liniju predvidela realizaciju 9. Medjunarodnog mini basket festivala u Bujanovcu i mi smo jako ponosni na to. Kao što vidite danas je Bujanovac grad sporta, grad dece i mi smatramo da što više dece imamo to ćemo imati i zdraviju decu, ne samo zdravstveno već zdraviju decu u smislu medjusobne saradnje i sporazumevanja“.
Zahvalnice za doprinos još jednoj uspešno održanoj sportskoj manifestaciji lepote i mladosti, na kojoj je učestvovalo oko 500 dece,  je pored prisutnih predstavnika opštine Bujanovac, kancelarije OEBS-a u Bujanovcu i Koordinacionog tela za jug Srbije, dobio i Rade Georgijevski, predsednik Mini basket lige, koji je prvog dana festivala imao prezentaciju košarke za najmlađe učesnike. Njima je zahvalnice uručio Nenad Stajić, predsednik OKK Play 017 i koordinator svih selekcija.
Nakon što je Aleksandar Spasić, jedan od najmladjih članova porodice Plej 017 proglasio festival otvorenim, svim učesnicima su podeljene medalje i pehari.
Klubovi učesnici:  Panteri Vranje, Panter basket, Fenix, MVP, MZT i Vardar iz Skoplja, Aktavis Leskovac, Hisar Leskovac, Nikolic Akademija, DABO Grdelica, Play off  i All star iz Leskovca, OKK Kumanovo, OKK Vlasotince, Elita i Play 017 Bujanovac.

Foto:Bupress

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles