субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

FUDBALSKI ŠAMPION CRVENA ZVEZDA U BUJANOVCU

Desilo se na današnji dan – pre 30 godina

Bujanovac, 1.septembar 2016. (Bupress)- Pre tri decenije, 1. septembra 1986. godine, tada aktuelni prvak u fudbalu „one“ Jugoslavije, beogradska Crvena zvezdagostovala je u Bujanovcu. Na stadionu „BSK-a“ „crveno-beli“ odigrali su prijateljsku utakmicu sa domaćim „plavo-belima“ i  očekivano pobedili (6:1). zvezda-u-bujanovcuBeograđane je predvodio Dragan Stojković Piksi, Bujanovčane legendarni Momčilo Trajković – Mome Karadnički, koji se tada i oprostio od aktivnog igranja. U ime kluba, za sve što je uradio, a uradio je uistinu mnogo za ovdašnji fudbal, zahvalio mu se tadašnji sekretar, pokojni Vasilije Vasa Tasić. Gol gostiju čuvao je Dika Stojanović, a ispred mreže BSK-a stajao je „bujanovački Beara“, nažalost, takođe pokojni Radovan Petrović – Racko Šop. Jedini gol za domaćina postigao je Goran Veljković – Raša. prepune-tribineBio je to pravi evro-gol, pored višeminutnog aplauza više od 3.000 gledalaca, čestitke je strelcu uputio i nemoćni golman Dika. Sudijsku trojku predvodio je Mile Prkić,  koji je pomoćnike imao u Miloradu Trajkoviću – Micku Grzi i Jovici Aleksiću – Joci Pedi. Za domaćina su pored pomenutih fudbalera igrali i: Miroslav Popović-Žila, Nenad Marinković-Kade, Dragan Videnov-Trća, Božidar Tašković -Puljko, Goran Tomić-Duja, Zoran Ilić-Manča, Dragan Tasić-Penik, Miomir Stojilković-Mika, Ljibiša Simonović-Pištaljka, Ajredin Salihi-Ajša… (izvinjenje nepomenutim). I pored poraza,  BSK je pružio dostojan otpor Zvezdi, čiji su fudbaleri i stručni štab predvođen igračkom i trenerskom veličinom, pokojnim Veliborom Vasovićem, posle utakmice uputili niz komplimenata „plavo-belima“ na dobroj igri i ponašanju, klubu veliku zahvalnost na organizovanom i domaćinskom prijemu…

Zašto ovo podsećanje? Zbog onih „neupućenih“ i onih koji „ne znaju“ šta se zbiva u bujanovačkom klubu DANAS – 30 godina kasnije. Da prosto požele da se uključe u razrešenje problema, daju svoj puni doprinos, požele da se u ovom i ovakvom Bujanovcu, ako ne danas,  onda „sutra“,  ponovo „desi“ Zvezda! Ili Partizan…, svejedno. Da se tribine ponovo popune ljubiteljima najvažnije „sporedne stvari na svetu“. Ne mora u tom broju, ali bar neka ih bude 30,  a ne sto puta manje. I da se na njima nađu i ONI. A gore pomenuti fudbalerima koji su okusili draž igre protiv Zvezde, mesto je u rukovdstvu kluba. Naravno, onima koji su tu – pored nas… Da POMOGNU!

… BSK je danas član Pčinjske okružne lige. Prošle nedelje odigrao je prvu utakmicu u novom prvenstvu. Sa jedva skpljenim timom, sa desetoricom fudbalera izgubio je od Pavlovca (0:3). Sledeće nedelje ponovo je domaćin, ovoga puta ekipi iz Levosoja. I tako će iz nedelje u nedelju na terenima „beton“ lige igrati  komšijske „derbije“. DOKLE, DOKLE, DOKLE???!!!

Foto:arhiva FK ,,BSK,,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles