петак, април 26, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

„Svetosavci“ i „Brankovci“ obeležili školsku slavu Svetog Savu

Bujanovac, 27.januar 2020. (Bupress) – Učenici srednje škole „Sveti Sava“ i osnovne škole „Branko Radičević“ zajedno sa svojim profesorima i nastavnicima, obeležili su danas, uz blagoslov episkopa vranjskog gospodina Pahomija, školsku slavu Svetog Savu, posvećenu prvom srpskom arhiepiskopu.
„Stručna škola „Sveti Sava“ sa ponosom nosi ime onog koji nas je uobličio, prosvetio, onog koji se u svakom našem pokoljenju javlja kao istina, koji je naš ponos. Naš ponos jer 1198. godine, zajedno sa ocem, obnavlja i gradi najveći i najvažniji srpski duhovni svetionik, manastir Hilandar„, rekla je u pozdravnom govoru Biserka Jović, direktorka srednje škole „Sveti Sava“ podsećajući da se u ovoj godini pored obeležavanja 950 godina postojanja manastira sveti Prohor Pčinjski i 800 godina autokefalnosti Srpske crkve, proslavlja i 60 godina uspešnog postojanja i rada srednje škole na čijem je čelu ona kao direktor.
Direktor osnovne škole „Branko Radičević“ Nenad Tasić, istakao je značaj obeležavanja Savindana. „Mislim da je potrebno da shvatimo suštinu svega onog što je Sveti Sava tokom svog života činio i to predao nama kao zavet koji moramo slediti, mi koji živimo nakon toliko vekova.
Prtisutnima se obratio i bivši direktor srednje škole „Sveti Sava“ Mile Stošić, a besedu o životu Svetoga Save održao je protojerej bujanovačke crkve i veroučitelj Mićo Zelenović.
Hor srednjoškolaca, beseda o Svetom Savi i predstava osnovaca o životu velikog srpskog prosvetitelja oduševila je prisutne goste, medju kojima je bilo predstavnika lokalne samouprave, Vojske i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, republičkog SUBNOR-a, Srpske pravoslavne crkve, i društvenog i političkog života u Bujanovcu.
foto:Bupress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles