субота, април 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

Radna akcija u OŠ „Branko Radičević“

Roditelji u akciji uredjivanja školskog dvorišta

Bujanovac, 9.oktobar 2019. (Bupress) – Na inicijativu članova Saveta roditelja OŠ „Branko Radičević“,koji su na poslednjoj sednici doneli odluku da pomognu i poboljšaju rad i boravak dece u školi, danas su udruženim snagama, zaposleni, roditelji i učenici uredjivali školsko dvorište. Farbali su klupe, koje su predhodno restauirali, metalnu ogradu, korpe za otpatke, kante za reciklirani otpad, ali i očistili dvoripšte od lišća i otpadaka.
„Savet roditelja je došao na ideju da doprinese na neki način školi, pošto je direktor pokazao veliki entuzijazam i volju da saradjuje sa roditeljima, mi smo hteli da na ovaj način uzvratimo tako što ćemo ulepšati ambijent u kome naša deca svakodnevno provode vreme. Da ova akcija bude baš u okviru obeležavanja Dečije nedelje, jer ne postoji bolja prilika za tako nešto, gde se deca aktiviraju zajedno sa roditeljima, u želji da shavate značaj životne sredine, koliko je bitno čuvati okolinu i nadam se da ćemo na ovaj način i da im pošaljemo takvu poruku“ rekla je za Bupress Marija M. Mitić predsednik Saveta roditelja, dodajući da je ovo tek početak aktivnosti Saveta, koji ima za cilj da ličnim primerom pokaže da ako se ujedinimo možemo mnogo toga da promenimo.
I direktor OŠ „Branko Radičević“ Nenad Tasić, prezadovoljan je u kom se smeru odvija saradnja škole i roditelja, koji teže zajedničkom cilju a to je dobrobit dece, učenika ove škole. „Roditelji su sami nabavili sav mateijal, potreban za uredjivanje dvorišta i zajedničkim snagama se trudimo da obezbedimo što bolje materijalno tehničke uslove za rad škole. Ovo je znak da smo svi na istoj strani i da otvorenom komunikacijom možemo da uradimo sve kako bi obezbedili što bolje uslove za decu“.
Inače, Savet roditelja čine po jedan predstavnik roditelja učenika iz svakog odeljenja. Savet roditelja je savetodavno telo koje ima važnu ulogu u kreiranju podsticajnog i bezbednog okruženja za decu. On doprinosi i unapredjivanju saradnje roditelja i ustanove jer predstavlja sponu izmedju drugih roditelja, nastavnika, organa upravljanja i dece.
foto;Bupress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles