субота, мај 18, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

SVEČANOST POVODOM POTPISIVANJA UGOVORA O SUBVENCIJI KOORDINACIONOG TELA

Privrednicima iz Bujanovca, Preševa i Medvedje oko 40 miliona dinara bespovratnih sredstava

Bujanovac, 30.novembar 2018. (Bupress) – Aleksandar Zdravković, vlasnik je mlekare „Tomiplast“ iz Bujanovca, koja posluje od 2012-te godine i bavi se otkupom mleka i proizvodnjom sitnog sira i kačkavalja. Na konkursu Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medvedja, dobio je dva miliona i 900 hiljada dinara za kupovinu opreme za poboljšanje proizvodnje i prodaje svojih proizvoda. Ovo je prvi put da ova firma dobija bespovratna sredstva koja će im mnogo olakšati dalje poslovanje.
Ćenan Ahmedi, privrednik iz Preševa, vlasnik firme „Aluplast Europa“ koji se bavi proizvodnjom PVC stolarije, za kupovinu mašina za poboljšanje i povećanje proizvodnje iznos od 3 miliona i 200 hiljada Koordinaciono telo je finansiralo 70 odsto.
Ova dvojica privrednika su od 16 ukupno dobitnici subvencija na konkursu koji je raspisalo Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medvedju i koji su danas, svečanim potpisivanjem ugovora, dobili bespovratna sredstva. Ukupno 8 privrednika iz Preševa dobilo je 17 miliona i 500 hiljada dinara, 7 privrednika iz Bujanovca 19 miliona 100 hiljada dok je jedan privrednik iz Medvedje dobio tri miliona dinara.
Svečanom potpisivanju ugovora i dodeli prisustvovali su predsednik Koordinacionog tela dr Zoran Stanković,  predsednik Skupštine privrednika Regionalne privredne komore Leskovac Sladjan Disić, predsednici opština Medvedja i Bujanovac Nebojša Arsić i Šaip Kamberi i Armend Aliu zamenik predsednika opštine Preševo.
Foto: BuPress

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles