SVEČANOST NA EKONOMSKOM FAKULTETU U BUJANOVCU

0
5309

Uručene diplome svršenim studentima

Bujanovac, 25.septembar 2018. (Bupress) Svršenim studentima (50) od ukupno 54 koliko ih je diplomiralo do 1. oktobra 2017. godine, danas  je na Odeljenju subotičkog  Ekonomskog fakulteta, dekan fakulteta dr Aleksandar Grubor svečano uručio diplome, koje su štampane na srpskom i engleskom jeziku, sa dodatkom. Ove diplome, po rečima dekana Grubora, priznate su u svakog državi, članici Evropske unije.
Mirjana Djordjević iz Vladičinog Hana jedna od najboljih studenta Odeljenja u Bujanovcu, sa prosekom 9,49, nakon dodele diploma, za Bupress kaže: “Diplomirala sam u julu prošle godine. Najpre bi htela da se zahvalim svima koji su omogućili funkcionisanje ovog odeljenja i nama studentima pružili šansu da pod idealnim uslovima završimo i steknemo diplomu koja je svetski priznata. U narednom period planiram da završim master studije, odnosno odbranim master rad, da stručnu praksu privedem kraju i da shodno uloženom trudu prethodnih godina pokušam da pronadjem posao koji će doprineti ostvarenju mojih ciljeva”.
Od kako postoji odeljenje u Bujanovcu, od 2011. godine, koje su, zajedničkim snagama formirali Ministarstvo prosvete Republike Srbije, OEBS, uz podršku EU Progresa i opštine Bujanovac, ukupno je diplomiralo 116 sudenata, 77 srpske I 39 albanske nacionalnosti.
Trenutno na odeljenju studira 470 studenata na četiri obrazovna profila: Marketing, Finansije, bankarstvo I osiguranje, Agrarna ekonomija i agro biznis i Računovotstvo i revizija.
Od prošle godine, upisano je 25 budžetskih studenata na master studije, obrazovni profil Marketing, a ove godine, gde je upis u toku biće upisano isto toliko studenata na obrazovnom profile Finansije, bankarstvo i osiguranje.
Današnjoj svečanoj dodeli, prisustvovali su predstavnici opštine Bujanovac, OEBSA, Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medvedja, Nacionalnog saveta Albanaca, roditelji i rodbina svršenih studenata, diplomiranih ekonomista.

Foto: BuPress

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here