61 – (POD) SEĆANJA: MEDJUNARODNA PRIJATELJSKA UTAKMICA ZA DUŠU

0
1709

Ono što se desi danas, sutra će već biti juče. Mnogo toga se dogodilo „juče“. Danas se sećamo nečega, nešto je izbledelo. Novinski tekstovi na požutelom listu mogu podsetiti na mnoga dešavanja iz naše ne tako davne prošlosti. Iz raznih oblasti života. Lepa, ali i ona koja to nisu. Ostao je trag. Neizbrisiv. Tek da se vidi  kakvi smo bili, šta smo postigli, šta smo rekli, jesmo li i koliko smo nostalgični… Bu Press će narednih dana, nedelja i meseci objavljivati bez posebnog redosleda i selektiranja po oblastima i datumima, originalne tekstove koje su svetlost dana ugledale na stranicama uvaženih srpskih štampanih medija. Radi (pod) sećanja na „juče“

 Fešta u Bujanovcu

BSK Heba – Vardar PRO 35:41 (18:20)

Bujanovac – Hala: „Mladost“. Gledalaca: 600. Sudije: Cvetković i Nikolić (Leskovac). Sedmerci: BSK Heba 3 (2), Vardar PRO 3(3). Isključenja: BSK Heba 12, Vardar PRO 6 minuta.
BSK Heba: Pašić, S.Stojanović, 2, Zubić 9, B.Stojanović, Ž.Stojanović, M.Stojanović, Crkvenjaš 2, Grbić 4, Pejčić 7 (1), Marinković 2, Vujičić 1, Trajković (3 odbrane), Vasić (10 odbrana), Dimitrijević 1, Ilić 3, Sava Tašković 2 (1), Stefan Tašković 2.
VARDAR PRO:  Daskalovski (3 odbrane), Rakčević 5, Nadanovski 1, Jović 5 (1), Vasjuk 3, Markovski 3, Simović 3, Doknić (5 odbrana, semerac), Kovalenko 4, Doder 2, Mojsovski 3, Petkovski (7 odbrana), Aluševski 2, Vukadinović 5 (1), Angelovski 5 (1).
            Praznik za oči i dušu, u pravom smislu te reči. Sve ono što rukomet čini uzbudljivim i lepim, vidjeno je na utakmici vodećeg tima šampionata Makedonije i bujanovačkog superligaša.
     Iako je rezultat bio u drugom planu, u većem delu utakmice sve je delovalo kao da se igra za bodove. Crveno-crni iz Skoplja bili su bolji i zasluženo pobedili, iako je krajnji rezultat, ipak, previsok. Treneri Goran Tašković i Veselin Vujović, pružili su šansu svim raspoloživim igračima i prema svemu vidjenom mogu da budu zadovoljni njihovom formom i pristupom igri.
     Domaćin je u većem delu prvog poluvremena bio u vodjstvu koje je dostizalo i tri gola razlike, uspešno je parirao veoma snažnim i kvalitetnim gostima i u drugom delu igre, ali, ipak, nije mogao da izbegne poraz. Gosti su pucački dobro rasporedili snage, skoro da su svi pogodili mrežu, dok kod mineralaca nije bio takav slučaj. Ipak, ohrabruje kolektivni duh, sazrevanje „vrtića“ i uspešan debi novajlije Darka Crkvenjaša. Šteta što je u jednom dueluz zaradio povredu i nije odigrao celu utakmicu. U svakom slučaju, predstavljaće osetno pojačanje. 

„ŽURNAL“ – 22. februar  2007.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here