среда, април 24, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

DR ZORAN STANKOVIĆ U BUJANOVCU

Poseta školi, nacionalnom savetu i košarkaškom klubu

Bujanovac, 20. septembar 2018. (BuPress) – Jednodnevnu radnu posetu Bujanovcu, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, dr Zoran Stanković započeo je prisustvom nastavi unapređenja učenja srpskog jezika kao nematernjeg, tačnije času u ovdašnjoj Osnovnoj školi „Naim Frašeri“ koju pohađaju učenici albanske nacionalnosti. Poseta je nastavljena susretom u prostorijama Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine sa predsednikom Šukrijem Imerijem, sa kojim se, kako je dr Stanković obavestio medije razgovaralo o predstojećim izborima za Nacionalni savet. Na sastanku se moglo čuti uveravanje i nadanje da će sve albanske političke partije izaći na izbore, da će se ispuniti koncenzus i da će se izabrati pravi predstavnici koji će na pravi način unaprediti rad Nacionalnog saveta Albanaca.
U sklopu posete predsednik Koordinacionog tela susreo se i sa mladim i perspektivnim košarkašima Omladinskog košarkaškog kluba PLEJ 017, koje je posetio u njihovom „domu“, u ovdašnjoj sportskoj hali, tačnije, zbog lepog vremena na otvorenom terenu. Pored lopti, obećao im je svaku vrstu pomoći koju im može pružiti u budućnosti. Imajući u vidu da ovaj košarkaški klub, koji broji preko 150 članova, već dugi niz godina beleži velike uspehe, prema rečima profesora Stankovića ova poseta je ciljno planirana. „Ova poseta nije slučajna. Mi očekujemo da ovakav uspešan kolektiv pomognemo sa još većim ulaganjem od postojećeg. Činjenica je da je njihov budžet negde oko 400 hiljada dinara, što je minimalno i što ne pokriva troškove njihovog putovanja. Tu smo da razgovarama i da uz pomoć drugih državnih organa pomognemo da se obezbede znatno veća sredstva. Ono što je divno videti da u ovom klubu vlada jedno drugarstvo, što je klub koji okuplja decu srpske, albanske i romske nacionalnosti i to je nešto što mi želimo da imamo na ovim prostorima u našoj državi i da kroz naše aktivnosti pomognemo ovakve entuzijaste koji čine jednu sredinu bogatiju za jedna košarkaški klub kao što je ovde a istovremeno očekujemo da će i drugi klubovi i drugi sportovi imati iste ili slične rezultate i ekipe. Kada pogledate ovaj optimizam ove dece, koji žele da se takmičesa svojim vršnjacima iz velikih klubova u kadetskoj ligi nemate nikakvu dilemu da im treba pomoći i uz sve probleme koje ovo društvo ima, jednostavno im morate pomoći“.
Vukota Veličković šesnaestogodišnji momak iz Vranja, prošlu sezonu odigrao je u košarkaškom klubu Partizan. Onda je odlučio da se vrati i na poziv trenera Nenada Stajića pomogne ekipi da se prvo kvalifikiuju a onda i zaigraju u jedinstvenoj kvalitetnoj kadetskoj ligi Srbije. „Uslovi za rad u klubu su odlični, atmosfera i hemija među igračima je neverovatna, treneri su profesionalni i sve je na veoma visokom nivou“.
Njegov saigrač, kadet koji je u Pleju od kategorije mini basketaša pa do sada, Danilo Dabetić, veruje u klub i svoje saigrače da će napraviti dobar rezultat u toku takmičenja. „Radimo vredno i naporno, kvalifikacije ne dovodimo u pitanje i verujem u nas jer smo navikli da postižemo dobre uspehe. Pre nekoliko godina smo pobeđivali i Zvezdu i Partizan, bili u Nemačkoj na turnire gde smo takođe beležili dobre rezultate, tako da očekujem da u buduće nastavimo u istom ritmu“.
Melvin Rašitović se složio sa svime što su njegovi saigrači rekli, jedino na šta je ukazao su teški uslovi treniranja u zimskim uslovima. “Preko zime je u hali hladnije nego napolju, nema grejanja i jako je nezgodno, pogotovu kada su utakmice, ruke nam promrznu pa ni loptu ne možemo da uhvatimo kako treba.“
Nenad Stajić, alfa i omega Pleja 017 kaže, da od osnivanja 2012. godine, klub okuplja decu ne samo iz Bujanovca, već i iz Vranja, Preševa, okolnih sela, tako da „smo na neki način, kako je rekao, postali regionalna košarkaška akademija koja se trudi da svima obezbedi maksimalne uslove za rad, napredak, školovanje. „Mi ne želimo samo da učimo decu da igraju košarku, mi se trudimo da od njih napravimo dobre i kvalitetne ljude koji će ovoj sredini, kada budu odrasli, uloženo stostruko vratiti i dobrineti njenom bržem razvoju…“
Foto: BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles