57 – (POD) SEĆANJA: DUŠAN SPASOJEVIĆ, POTPREDSEDNIK KOORDINACIONOG TELA

0
1567

Ono što se desi danas, sutra će već biti juče. Mnogo toga se dogodilo „juče“. Danas se sećamo nečega, nešto je izbledelo. Novinski tekstovi na požutelom listu mogu podsetiti na mnoga dešavanja iz naše ne tako davne prošlosti. Iz raznih oblasti života. Lepa, ali i ona koja to nisu. Ostao je trag. Neizbrisiv. Tek da se vidi  kakvi smo bili, šta smo postigli, šta smo rekli, jesmo li i koliko smo nostalgični…Bu Press će narednih dana, nedelja i meseci objavljivati bez posebnog redosleda i selektiranja po oblastima i datumima, originalne tekstove koje su svetlost dana ugledale na stranicama uvaženih srpskih štampanih medija. Radi (pod) sećanja na „juče“…

Nema razmene teritorija

Bujanovac – Nema nikakvog osnova u pričama o mogućoj razmeni opština sa većinskim albanskim stanovništvom na jugu Srbije za Kosovsku Mitrovicu, baš kao ni u predlozima poput onog koji je dao jedan od srpskih odbornika u Bujanovcu da se gradjani te opštine na referendumu izjasne da li su za formiranje novih monoetničkih opština, kaže za „Politiku“ Dušan Spasojević, potpredsednik rekonstruisanog Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medvedja.
     On je rekao da žitelji tog kraja nemaju razloga ni za zabrinutost oko statusa tog područja. „Ovaj kraj će ekonomski jačati iz godine u godinu, a sve u saradnji države Srbije sa medjunarodnom zajednicom, sa kojom imamo potpunu saglasnost oko najvažnijih pitanja“, zaključuje Spasojević.
     Spasojević, koji je ove nedelje razgovarao sa predstavnicima srpske i romske zajednice iz Preševa, Bujanovca i Medvedje, kaže da se one osećaju zapostavljenim u odnosu na albansku.
„Takav sam utisak stekao posle razgovora s njihovim predstavnicima. Mi u Koordinacionom telu to nećemo dopustiti. Svi će imati jednak tretman, ali je najbitnije da su sve tri nacionalne zajednice ponašaju konstruktivno, da teže da se dodje do rešenja a  ne da budu deo problema“, kaže Spasojević.

  „Politika“ –28. januar 2006.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here