SRPSKI DJACI PRVACI NI DANAS NEĆE SESTI U DJAČKE KLUPE

0
1538

Čekaju se rezultati sastanka sa savetnikom prosvetnog inspektora

Bujanovac, 04. septembar 2018. (Bupress) – Roditelji djaka prvaka srpske nacionalnosti, koji su juče trebali zvanično da započnu osnovno obrazovanje ni danas neće pustiti svoju decu u školu. Oni ne odustaju od svojih zahteva, da njihova deca, a ima ih 26-oro, budu rasporedjena u dva mešovita odeljenja, onako kako su bila rasporedjena i u Predškolskoj ustanovi, a da ostala odeljenja budu sa decom romske nacionalnosti. Kako smo saznali od roditelja, glavni razlog za ovakav zahtev je upravo interes i puna ravnopravnost sve dece nezavisno od nacionalne i verske pripadnosti.
U osnovnoj školi „Branko Radičević“ nismo uspeli da uzmemo zvaničnu izjavu iz razloga jer o ovome ne odlučuju oni već Ministarstvo prosvete. Ono što je sigurno da i oni žele da se problem reši i rade sve što su u mogućnosti za dobrobit dece. Za danas je zakazan sastanak sa savetnikom prosvetnog inspektora, a kako će se stvari odvijati saznaćemo u narednim danima.
Ono što je izvesno, u neku ruku i žalosno da djaci prvaci srpske nacionalnosti još uvek neće u školu.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bupress/public_html/bupress.co.rs/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LEAVE A REPLY