POČELA NOVA ŠKOLSKA GODINA

0
1554

U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Bujanovcu, djaci prvaci srpske nacionalnosti nisu seli u školske klupe

Bujanovac, 03. Septembar 2018. (Bupress) – Za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji danas je zvanično počela nova školska godina. Ne i za djake prvake srpske nacionalnosti koji svoje osnovno obrazovanje treba da pohadjaju u osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Bujanovcu.
Naime, kako smo nezvanično saznali, roditelji djaka prvaka, nezadovoljni načinom na koji su rasporedjena njihova deca, u pet odeljenja (i ako je Školska uprava obećala da će biti rasporedjeni u tri odeljenja) svoju decu su nakon ulaska u školu izveli napolje i odveli u obližnji park.
Ovo nije jedinstven slučaj, svake godine roditelji srpske dece su nezadovoljni načinom rasporedjivanja učenika po odeljenjima. Ipak, ove godine je ovim potezom napravljen presedan.
Inače, u osnovnoj školi „Branko Radičević“ ukupno je upisano 88 predškolaca. Od tog broj čak dve trećine čine djaci prvaci romske nacionalnosti.
U toku sutrašnjeg dana, stupićemo u kontakt i sa rukovodstvom iz škole, a kako će se situacija odvijati, ravnosno ćemo vas obaveštavati.

foto:Bupress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here