ODRŽANA TRADICIONALNA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U BIVODI

0
1065

Prikupljeno 40 jedinica krvi

Bujanovac, 27.avgust 2018. (Bupress) – Tradicionalna, 9. po redu akcija dobrovoljnog davanja krvi, koju organizuje Crveni krst Bujanovac, u saradnji sa Službom za transfuziju krvi iz Vranja uspešno je realizovana u prostorijama Fabrike za proizvodnu mineralne vode i sokova “Bivoda” koja je i logistički partner iste. Prikupljeno je 40 jedinica krvi a najbrojniji i najhumaniji u ovom slučaju su bili i radnici Bivode.
Po rečima doktorke Vesne Stojanović iz Službe za transfuziju krvi iz Vranja akcija je protekla I više nego odlično: “Ovde su idealni uslovi za održavanje ovakvih akcija, pre svega zbog izuzetne higijene, ogromnog prostora, fantastične organizacije oko dolaska davaoca, jer  dolaze u unapred odredjenom terminu. Ostaje mi da uputim  najiskrenije pohvale organizatoru i davaocima krvi…”.
Nebojša Stošić je jedan od današnjih davaoca krvi. Kaže da pre svega krv daje iz zdravstvenih razloga, po preporuci lekara zbog velike gustine  krvi, ali i iz humanih razloga jer je zadovoljstvo veće ako znaš da si nekome pomogao. Krv je danas dao po peti put i namerava da nastavi I dalje.
Odzivom davaoca ali i uslovima u kojima se odvija akcija, a koji nisu promenjeni već godinama unazad, zadovoljni su i organizatori. Vlastimir Stojković, saradnik za programske aktivnosti u Crvenom krstu Bujanovac za Bupress je rekao da je izuzetno zadovoljan brojem prikupljenih jedinica krvi imajući u vidu da je prošle nedelje već bila održana akcija u njihovim prostorijama u saradnji sa Niškim zavodom za transfuziju krvi.
Nenad Zafirović direktor Bivode, skroman kao i uvek kada je u pitanju njihova uloga u organizaciji akcije i ako organizatori kažu da bez njihove pomoći ništa se od ovoga ne bi ni desilo, rekao je da “najveću zahvalnost treba biti upućena davaocima jer su oni istinski heroji i svoje najdragocenije, svoju krv daju nekome kome je najpotrebnija i kome život znači…”.

 

Foto: Bupress

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here