55 – (POD)SEĆANJA: BUJANOVAC IZRASTAO U TREĆI RUKOMETNI CENTAR SRBIJE

0
1393

Ono što se desi danas, sutra će već biti juče. Mnogo toga se dogodilo „juče“. Danas se sećamo nečega, nešto je izbledelo. Novinski tekstovi na požutelom listu mogu podsetiti na mnoga dešavanja iz naše ne tako davne prošlosti. Iz raznih oblasti života. Lepa, ali i ona koja to nisu. Ostao je trag. Neizbrisiv. Tek da se vidi  kakvi smo bili, šta smo postigli, šta smo rekli, jesmo li i koliko smo nostalgični…Bu Press će narednih dana, nedelja i meseci objavljivati bez posebnog redosleda i selektiranja po oblastima i datumima, originalne tekstove koje su svetlost dana ugledale na stranicama uvaženih srpskih štampanih medija. Radi (pod) sećanja na „juče“…

 Dobar dan, Prva ligo!

Biće upisano zlatnim slovima na stranicama bogate istorije bujanovačkog sporta: rukometaši BSK Hebe postali su članovi najelitnije srpskocrnogorske rukometne porodice. Osvajanjem prvog mesta u tek završenom prvenstvu Prve lige Srbije, toga dana su iz ruku Zorana Tijanića, generalnog sekretara RS Srbije, primili šampionski pehar.
     Veselili su se te nezaboravne i najduže noći ovdašnji rukometni heroji sa armijom vernih navijača do ranih jutarnjih sati. Slavio je Bujanovac, jer posle Beograda i Niša, postaje treći rukometni centar u Srbiji, a prvi na „južnoj pruzi“. Podvig dostojan divljenja.
     Uz rukometnog maga, šefa stručnog štaba Gorana Taškovića – Šilje, proglašenog za najboljeg trenera u tek završenoj sezoni i njegovog pomoćnika i prezimenjaka Nenada, vodje ovdašnje Škole rukometa i Perice Jovića, direktora Hebe, sponzora šampiona, neumornog privrednika.
     Upravu predvodi Sladjana Nedeljković, devojka upućena u sve tajne rukometne igre i Zoran Milošević, po opisu poslova sekretara kluba, a po potrebi i ekonom, dežurni redar, spiker, blagajnik. Rukometno „čudo“ iz Bujanovca je sve snove prethodnih generacija u 28 godina postojanja, pretvorilo u javu.
     Za tako nešto potrudili su se sportski idoli na „južnoj pruzi“: maestralna braća Ivan i Predrag Dabetić, Dejan Pašić, Dimitrije Cvetković, Marjan Danailović, Djordji Guševski, Saša Pešić, Sladjan Stošić, Goran Savov – sve izdanci ovdašnje rukometne škole. Bojan Stojanović, Zoran Zubić, Željko Djukanović, Milovan Pešić, Miša Antić, Nebojša Kuburović, Dejan Radević i Ljubinko Djordjević – momci sa strane. Postali su pravi Bujanovčani!
Njihova poruka je: Dobar dan Prva ligo! Računaj na nas.

 „ŽURNAL“ –18. jun 2003.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here