SPORTSKI VREMEPLOV: NEKADA SE PANTALEJ “UVAŽAVAO” I NA FUDBALSKOM TERENU

0
1701

Ono što se desi danas, sutra će već biti juče. Mnogo toga se dogodilo „juče“. Danas se sećamo nečega, nešto je izbledelo. Novinski tekstovi na požutelom listu mogu podsetiti na mnoga dešavanja iz naše ne tako davne prošlosti. Iz raznih oblasti života. Lepa, ali i ona koja to nisu. Ostao je trag. Neizbrisiv. Tek da se vidi  kakvi smo bili, šta smo postigli, šta smo rekli, jesmo li i koliko smo nostalgični… Bu Press će narednih dana, nedelja i meseci objavljivati bez posebnog redosleda i selektiranja po oblastima i datumima, originalne tekstove koje su svetlost dana ugledale na stranicama uvaženih srpskih štampanih medija. Radi (pod) sećanja na „juče“…

TURNIR PANTALEJ 97. U BUJANOVCU

     Finalisti tradicionalnog turnira „Pantalej 97“ postale su ekipe vranjskog srpskoligaša i zonaša Morave iz Vladičinog Hana. Dinamo je u prvoj utakmici turnira „pregazio“ srpskoligaša izt Surdulice, propustivši priliku da sigurnu pobedu izrazi sa mnogo više golova.
      Prijatno je iznenadio zonaš iz Vladičinog Hana koji je zasluženo pobedio favorizovanog domaćina, posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca. Trener Morave Djuradj Kresoja počeo je utakmicu sa rezervnim sastavom da bi u finišu prvog poluvremena ubacio u „vatru“ devet svežih fudbalera koji su se ne samo ravnopravno nosili sa domaćim fudbalerima već su ih u većem delu igre i nadigrali. Domaćin je imao šansu da u rtegularnom toku utakmice ipak dodje do pobede, ali je ispravno dosudjen jedanaesterac u 84. minutu Cvetković promašio.

„ŽURNAL“ – 10. avgust 1997.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here