37 – (POD) SEĆANJA – BUJANOVAČKE NADE RASTU U KAMPU „BASKET M2“ U SOKOBANJI

0
1566
Ono što se desi danas, sutra će već biti juče. Mnogo toga se dogodilo „juče“. Danas se sećamo nečega, nešto je izbledelo. Novinski tekstovi na požutelom listu mogu podsetiti na mnoga dešavanja iz naše ne tako davne prošlosti. Iz raznih oblasti života. Lepa, ali i ona koja to nisu. Ostao je trag. Neizbrisiv. Tek da se vidi  kakvi smo bili, šta smo postigli, šta smo rekli, jesmo li i koliko smo nostalgični… Bu Press će narednih dana, nedelja i meseci objavljivati bez posebnog redosleda i selektiranja po oblastima i datumima, originalne tekstove koje su svetlost dana ugledale na stranicama uvaženih srpskih štampanih medija. Radi (pod) sećanja na „juče“…

 Minibasketaška porodica

Osam klinceza i 19 klinaca iz košarkaške škole bujanovačkog BSK Juniora, člana Prve srpske lige – Istok, borave u internacionalnom kampu Basket m2 u Sokobanji, gde pod budnim okom vrhunskih pedagoga treniraju na prelepim terenima kompleksa hotela „Zdravljak“ u kome su smešteni.
     Iznenadna poseta „Žurnala“, silno ih je obradovala, ne i odvojila od rada sa loptom. Tek kada je trener označio kraj, kratak pozdrav, odlazak na tuširanje, oblačenje opreme za utakmice i fotografisanje za omiljeni list. Sa njima i dvoje njihovih trenera , ali i „oca i majke“ na ovim pripremama – Dalibora Tasića i Sanje Nakić koji najmladje košarkaške nade sredjuju od kupanja do sredjivanja u opremu za utakmice. To su pre njih radili Sabedin Ebibi, Goran i Nenad Stajić koji su zbog obaveza morali pre vremena da se vrate u Bujanovac. Trenerskom dvojcu u obavezama oko najmladjih pomažu i najstariji članovi ekspedicije: Mladen, Aleksandar, Žarko, Aca i Danijel, juniori kluba.
     – Nemam reči kojima bih opisao Bujanovčane. Fantastični su. Oni su prava minibasketaška porodica. Složni, disciplinovani, društveni, radni. Više nego sigurno je da će ako ovako nastave mnogi od njih postati vrhunski košarkaši, o kojima će se tek čuti – pun je hvale za najmladje članove BSK Juniora, Milan Milojević organizator i idejni tvorac kampa koji je 12 put otvorio vrata košarkaškim nadama iz čitavog sveta.
     – Po mojoj evidenciji za proteklih 12 godina, u kampu je boravilo oko 8000 dece iz čitavog sveta, radeći pod budnim okom naših promotera i trenera Svetislava Pešića, Ace Petrovića, Željka Lukajića, Velimira Gašića, Saše Grujića, Olivera Kostića, Zorana Cvetanovića, Nebojše Vidića, Maria Mihajlovića i mnogo drugih. Radi se po programu Ratka Joksića, po mnogima jednog od najvećih stručnjaka za rad sa mladima – ističe „alfa i omega“ kampa Milivojević, čiji je sin Dušan student završne godine DIF-a u Beogradu, krči put ka trenerskim visinama…
     Natalija, Sofija, Anastasija, Miona, Jovana, Tara, Glorija, Aki, Daka, Beni, Melvin, Strahinja, Bane, Neven, Nikola, Laki, Nidža, Neca, Trajković, Marko, Željko, Mladen, Danijel, Aleksandar, Aca i Žarko, poneće nezaboravne uspomene. Pohvaliće se drugarima da je promoter kampa proslavljeni Marko Jarić, da ih je posetio gorostas medju obručima Boban Marjanović i da su potukli do nogu vršnjake iz Rusije sa čak 30 koševa razlike. Bujanovačke nade, nema sumnje još više su porasle u kampu „Basket m2“.

„Žurnal“ – 28. jul  2012.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here