36 – (POD) SEĆANJA: FK BSK BUJANOVAC NE BRINE ZA BUDUĆNOST

0
1420
Ono što se desi danas, sutra će već biti juče. Mnogo toga se dogodilo „juče“. Danas se sećamo nečega, nešto je izbledelo. Novinski tekstovi na požutelom listu mogu podsetiti na mnoga dešavanja iz naše ne tako davne prošlosti. Iz raznih oblasti života. Lepa, ali i ona koja to nisu. Ostao je trag. Neizbrisiv. Tek da se vidi  kakvi smo bili, šta smo postigli, šta smo rekli, jesmo li i koliko smo nostalgični… Bu Press će narednih dana, nedelja i meseci objavljivati bez posebnog redosleda i selektiranja po oblastima i datumima, originalne tekstove koje su svetlost dana ugledale na stranicama uvaženih srpskih štampanih medija. Radi (pod) sećanja na „juče“…

 PRVOTIMCI iz sopstvene škole

Bujanovac – Nekadašnji srpskoligaš, a već nekoliko godina član Južnomoravske zone BSK iz Bujanovca, koji teži da se ponovo vrati tamo gde m je i mesto – medju srpksoligaše, veliku pažnju poklanja mladjim kategorijama fudbalera, pa će, nema sumnje, ako na kraju ovog prvenstva i ne uspe u svom naumu, u tome sigurno uspeti u nekom sledećem.
     Jer, mladje kategorije fudbalera koji stalno pristižu u školu ovog zonaša ohrabruju i obećavaju sigurnu budućnost jednog od najstarijih fudbalskih klubova u Srbiji (šest decenija pod imenom BSK).
Petlići i pioniri, koje već nekoliko godina trenir Zoran Stojiljković Košuta, u jesenjem delu prvenstva Lige Pčinjsko.jablaničnog okruga dele prvo mesto sa komšijama iz Vranja, vršnjacima Dinama i Vranja, Petlići sa 21, pioniri sa 25 bodova iz devet utakmica.
     Da veoma agilna uprava vodi računa o svemu pokazuje i primer da one najmladje, mora se priznati i najsimpatičnije klince, koji „kao zapete puške“ čekaju da uskoče u tim petlića, trenira Boban Stojanović, aktivni prvotimac, stub odbrane najstarijih „plavo-belih romantičara“.
     – To je politika kluba, jasna i nedvosmislena, oslonac će nam biti baš ovi klinci. Naravno, treba biti strpljiv i ne žuriti, ističe Bogoljub Tomić, predsednik BSK-a, koji, kako kaže, uživa u prizoru na stadionu kada se na njemu okupi preko stotinu dece različitog uzrasta.
     Najbliži prvom timu su članovi kadetskog tima, takodje članovi Pčinjsko -jablaničke lige, koji su na kraju jeseni zauzeli peto mesto sa 20 bodova iz 11 odigranih utakmica. Tim je ove godine stvorio Petar Batinić, viši fudbalski trener, pravi „lovac“ na talente, koji je kolegi Slobodanu Stjkoviću Kruški, kormilaru prvog tima već pripremio trojicu igrača za nastup u prolećnom delu prvenstva. Batiniću u radu pomaže Predrag Milošević, nekadašnje zapaženo fudbalsko i sudijsko ime.
    Nema sumnje da bujnaovački fudbal ima jasnu i izvesnu budućnost. Pokriće za to su mladjani fudbaleri iz ovdašnje škole, medju kojima se sigurno nalaze i budući asovi srpskog fudbala.

„ŽURNAL“ – 13. decembar  2006.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here