VRATILI SE BUJANOVAČKI „ŠVAJCARCI“

0
2345

Nezaboravno iskustvo

Bujanovac, 25. maj 2018. (BuPress) – Na licima osmesi, ni traga bilo kakvom umoru od dugog – gotovo 30-satnog putovanja autobusom. Jedan jedini, istovetni pokušaj – da se za nekoliko minuta ispriča sve ono doživljeno prethodnih 16 dana u Švajcarskoj. Nemogući pokušaji da se u tome uspe u susretu sa do suza razneženih roditelja, rodbine i prijatelja posle povratka u Bujanovac. Ali moguće shvatiti poentu isprekidane priče posle zagrljaja i iskrene i ljubavlju iskazane dobrodošlice. –Ovo je nezaboravno iskustvo, gotovo u glas su izgovarali osnovci i srednjoškolci, njih 40-oro, srpske i albanske nacionalnosti iz šest škola sa teritorije naše opštine, dve srednje i četiri osnovne, koji su zajedno sa svojim supervizorima boravili u Švajcarskoj, u Dečjem selu Kinderdor – Pestaloci, u okviru projekta „Naš grad, naše škole“ koji je realizovalo Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa sa partnerskom organizacijom Grupa 484…
– Bilo je lepo, nezaboravno, Švajcarska je prelepa zemlja. Družili smo se svi, svi smo bili jednaki i moram da pohvalim supervizore koji su se danonoćno brinuli za nas, kaže Djordjina Mitrović, učenici prvog razreda srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu.
Bogdan Matić, maturant osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu, koji je na polovini boravka u Švajcarskoj ekskluzivno za BuPress preneo svoje impresije i „približio“ ambijent u kome su boravili, posle povratka kaže: – I ako smo skoro tri nedelje bili van kuće, dobar provod, raznovrstan sadržaj, i svaki dan ispunjen aktivnostima, učinio je da nam nijednog trenutka nije bilo dosadno ili da nam nedostaje kuća i porodica. Stvarno nam je bilo prelepo.
Okupljeni roditelji koji su sačekali svoju decu kažu da veliku zahvalnost duguju organizatorima, supervizorima i svima koji su ugostili i brinuli o njihovoj deci, a posebno su zahvalni Bejtuli Mustafi iz Koordinacionog tela za jug Srbije koji ih je, putem interneta svakodnevno obaveštavao o njihovom boravku tamo.

Foto: BuPres

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here