19-(POD) SEĆANJA: BUJANOVAČKI MINERALCI POSLE 28 GODINA U ELITI

0
1038

Ono što se desi danas, sutra će već biti juče. Mnogo toga se dogodilo „juče“. Danas se sećamo nečega, nešto je izbledelo. Novinski tekstovi na požutelom listu mogu podsetiti na mnoga dešavanja iz naše ne tako davne prošlosti. Iz raznih oblasti života. Lepa, ali i ona koja to nisu. Ostao je trag. Neizbrisiv. Tek da se vidi  kakvi smo bili, šta smo postigli, šta smo rekli, jesmo li i koliko smo nostalgični… Bu Press će narednih dana, nedelja i meseci objavljivati bez posebnog redosleda i selektiranja po oblastima i datumima, originalne tekstove koje su svetlost dana ugledale na stranicama uvaženih srpskih štampanih medija. Radi (pod) sećanja na „juče“…

 Hebino vatreno krštenje

Bujanovčani, i ne samo oni, već velika većina ljubitelja rukometa na „južnoj pruzi“ je u grozničavom iščekivanju. Sada više ne broje dane već sate do istorijskog debija rukometaša BSK HEBA u susperligaškom prvenstvu Srbije i Crne Gore.
     U sredu u 19 sati počeće prvenstvena utakmica između domaćih „mineralaca“ i superligaša Berana iz istoimenog crnogorskog gradića. A taj datum biće ispisan zlatnim slovima na stranicama 28 godina duge istorije ovdašnjeg rukometnog kluba, koji je imao uspone i padove, da bi osvajanjem prvog mesta u prošlogodišnjem prvenstvu prve lige Srbije stigao do rukometne elite.
     Nisu se ovdašnji rukometni entuzijasti „opili uspehom“, nisu se uljuljkali na lovorikama i sedeli skrštenih ruku, znali su i znaju šta ih čeka u predstojećem prvenstvu, pa su uz pomoć svog sponzora – Fabrike mineralne vode i sokove „Heba“, bez koga se sigurno ne bi našli tu gde jesu, angažovali čak 14 novih rukometaša, poznatih i proverenih imena sa prvoligaških i drugoligaških terena.
     Sa njima i desetak „starosedelaca“, nepodeljeno je mišljenje stručnog štaba i ovdašnjih jubitelja rukometa, BSK HEBA će ne samo sačuvati superligaški status, već će imati i vrlo zapaženu ulogu u prvenstvu. To su, uostalom, pokazale i kontrolne utakmice u pripremnom periodu, na kojima su bujanovački rukometaši pokazali da se mogu ravnopravno „nositi“ sa svakom ekipom.
     Uostalom, videće se to naredne srede, na prvenstvenom debiju koji ovde svi željno očekuju. Rukometaši i dalje odradjuju dva treninga dnevno, deluju smireno i ne žele mnogo da pričaju o predstojećoj utakmici kojoj se daje istorijski značaj.
     – Sve što imamo da kažemo, biće kazano na utakmici, kroz našu igru – bio je jasan stari – novi kapiten, 23. godišnji „starosedelac“ Ivan Dabetić.
    – Naravno, očekujemo prva dva boda na vatrenom krštenju. Neće biti lako, ali uložićemo maksimum napora da debitujemo pobedom, čime bismo na najbolji način konkretizovali naš rad u pripremnom periodu. Ekipu Berana, naravno, ne poznajemo, niti potcenjujemo, niti precenjujemo. Jasno, uvažavamo je kao i sve ostale ekipe – kratko raportira pred utakmicu šef stručnog štaba Goran Tašković.
     Zaposleni u ovdašnjoj lepotici – Sportskoj hali „Mladost“, čine sve da gostima, predstavnicima medija i gledaocima stvore maksimalne uslove za prijatan boravak, profesionalan rad i rukometni užitak u Bujanovcu. Uostalom, ovaj multietnički grad poslednjih godina poznat po neprijatnim dešavanjima koja nemaju veze sa sportom, postao je posle Beograda i Niša treći rukometni centar južnije od prestonice. A, sve to nije plod slučajnosti.

  „ŽURNAL“ – 28. septembar 2003.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here