20-(POD) SEĆANJA: MLADI KARATISTI BUJANOVAČKOG BSK-A “POKORILI” BEČ

0
1126

Ono što se desi danas, sutra će već biti juče. Mnogo toga se dogodilo „juče“. Danas se sećamo nečega, nešto je izbledelo. Novinski tekstovi na požutelom listu mogu podsetiti na mnoga dešavanja iz naše ne tako davne prošlosti. Iz raznih oblasti života. Lepa, ali i ona koja to nisu. Ostao je trag. Neizbrisiv. Tek da se vidi  kakvi smo bili, šta smo postigli, šta smo rekli, jesmo li i koliko smo nostalgični… Bu Press će narednih dana, nedelja i meseci objavljivati bez posebnog redosleda i selektiranja po oblastima i datumima, originalne tekstove koje su svetlost dana ugledale na stranicama uvaženih srpskih štampanih medija. Radi (pod)sećanja na „juče“…

 SRPSKO KOLO U GRADU VALCERA

Bujanovac – Mladjani takmičari Karate kluba BSK Bujanovac, njih šestoro, predvodjeni trenerom Vladanom Milosavljevićem, osvojili su 19 medalja, od toga 14 zlatnih, četiri srebrne i jednu bronzanu na 17. Karate turniru koji je održan u prestonici Austrije – Beču. Bujanovčanima su uručene i dve plakete – zahvalnice, za dosadašnji rad i ogroman uspeh na ovom evropskom karate takmičenju, na kome je učestvovalo preko 500 takmičara iz osam zemalja.
     Medalje su osvojili: Vukan Mitrović (11 godina), Sara Bačević (9) i njen godinu dana mladji brat Luka, Vladan Cvetković (8), Nemanja Vasić (7), najmladji član ove uspešne karate družine, i Darko Milosavljević (18). Trener Vladan Milosavljević okitio se zlatnom medaljom Martial Arts, položio za zvanje Instruktora karatea 4. Dan crni pojas i za instruktora za obezbedjenje.
     – Igralo se naše – srpsko kolo u prestonici Austrije i gradu valcera, koji smo „pokorili“. Svi smo bili presrećni zbog velikog uspeha. Višegodišnji trud se isplatio, hvala svima koji su nam pomogli da odemo na ovo takmičenja – kaže Milosavljević.
     On godinama vodi Karate klub BSK, u kome 30 klinaca i klinceza marljivo trenira i živi za dan, kakav se krajem prošlog meseca desio u Beču, i koji će, nema sumnje, biti upisan zlatnim slovima u istoriji bujanovačkog sporta.

„Žurnal“ – 24. novembar  2011.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here