6- (POD) SEĆANJA: UTAKMICE BSK JUNIORA – ELITE VIŠE OD IGRE POD OBRUČIMA

0
874

Ono što se desi danas, sutra će već biti juče. Mnogo toga se dogodilo „juče“. Danas se sećamo nečega, nešto je izbledelo. Novinski tekstovi na požutelom listu mogu podsetiti na mnoga dešavanja iz naše ne tako davne prošlosti. Iz raznih oblasti života. Lepa, ali i ona koja to nisu. Ostao je trag. Neizbrisiv.  Tek da se vidi  kakvi smo bili, šta smo postigli, šta smo rekli, jesmo li i koliko smo nostalgični… Bu Press će narednih dana, nedelja i meseci objavljivati bez posebnog redosleda i selektiranja po oblastima i datumima, originalne tekstove koje su svetlost dana ugledale na stranicama uvaženih srpskih štampanih medija. Radi (pod) sećanja na „juče“…

Sve ruše pred sobom

Bujanovac – Do pre nekoliko meseci u malenom Bujanovcu živela su, bolje rečeno, životarila su dva košarkaška kluba – BSK Junior, u kome su igrali Srbi i Elita, sastavljena od igrača albanske nacionalnosti. Saradjivali su, kako kažu njihovi predstavnici, najbolje što su mogli, ali su ipak, bili daleko jedni od drugih, iako su za treninge koristili istu salu u Sportskom centru „Mladost“.
I ko zna koliko bi ovo trajalo da dalekovidi predstavnici ovih klubova nisu došli na ideju da predlože fuziju i od dva naprave jedan kvalitetan tim koji bi nastupao u Letnjoj ligi – Regiona 8. Zamišljeno je brzo i ostvareno. Uz podršku Milana Markovića, predsednika Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Mevedja i ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu, projekat je zaživeo. Na zadovoljstvo mladih košarkaša, koji su nastupajući zajedno, u pet kola Letnje lige, ostvarili toliko pobeda. Poslednju kada su pobedili vranjski Jug, a kojoj su pored ministra Markovića i njegovih saradnika, prisustvovali čelnici opštinskog rukovodstva, koji čine predstavnici albanskih političkih partija i veliki broj ljubitelja igre pod obručima. Ministar Marković je od multietničkog kluba dobio na poklon dres sa brojem 1 i njegovim prezimenom na ledjima, u kome je na parketu pokazao da mu je košarka veoma bliska, zatim je simboličnim podbacivanjem lopte označio početak utakmice.
Mladi košarkaši multietničkog bujanovačkog kluba obećavaju nove pobede. Treba im verovati. Kao što treba verovati da će ovakvim potezom uticati na ovdašnje političare da sednu i dogovorom formiraju multietničku vlast, kao najbolju opciju za sve na ovim prostorima.

 „ŽURNAL“ – 8. jun 2010.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here