OSMI MEĐUNARODNI MINI BASKET FESTIVAL „KRENUO“ SA KARAĐORĐEVOG TRGA

0
1287

PROMOCIJA KOŠARKE U REŽIJI NAJMLAĐIH

Svojevrsni praznik za oči i dušu, nažalost, pred manjim brojem posmatrača nego što se očekivalo

U revijalnom delu mlađi pioniri domaćeg PLEJ-a 017 pobedili u konkurenciji četiri ekipe, kapiten Andrija Dabetić MVP turnira

 

Bujanovac, 21.april 2018. (BuPress) – Prvi dan ovonedeljnog vikenda protekao je u znaku najavljenog Osmog međunarodnog Mini basket festivala. Veliki broj klinceza i klinaca okupilo se na Karađorđevom trgu u centru grada, koji je ogrejan toplotom i svetlošću sunca delovao nikada lepši. Šteta što je izostao veći broj prisutnih od, iskreno rečeno, očekivanog broja. Ali, neka to ide na savest i dušu onima koji nisu došli. Propustili su priliku da više od sat vremena uživaju u dečjoj lepoti, njihovom nikada podnošljivijem žagoru, nasmejanim licima koja će, zašto ne, već „sutra“ biti prepoznatljiva u dresu pravih košarkaških asova. Tako nešto nagovestio je u svom obraćanju Rade Georgijevski, predsednik Mini basket udruženja Srbije, koji je održao pokazni trening na otvorenom. Pomoć u realizaciji pokaznih vežbi pružili su kadeti, najstariji članovi domaćeg PLEJA –a 017. Naravno, i treneri istoimene bujanovačke škole košarke: njihov trener i koordinator svih selekcija Nenad Stajić, treneri Dragan Milić Gagi, Marjan Jovanović Žule i Aleksandar Guševski.
Sa Karađorđevog trga, mladost se „preselila“ u hram ovdašnjeg sporta – halu „Mladost“, gde je odigran turnir mlađih pionira, koji je otvorio Aca Veljković, novoizabrani predsednik MZ Bujanovac. Učestvovale su četiri ekipe: FMP iz Skoplja, Morava iz Vladičinog Hana, Panteri iz Vranja i domaći Plej 017. Posle pobeda ekipe iz Skoplja nad Vranjancima, a domaćina nad Hančanima, u finalu su se sastali domaći Plej 017 i Skopski FMP. Posle kvalitetne i do samog kraja neizvesne utakmice, gotovo izjednačenih protivnika, pobedila je domaća ekipa ( 59:51), u čijim redovima je briljirao kapiten domaćih Andrija Dabetić, koga je stručni žiri proglasio za MVP turnira, nagrađujući ga zlatnom medaljom, a ekipu koju je predvodio peharom. Posle svega viđenog potpuno zasluženo.

 

 

Mini basket festival nastavlja se sutra utakmicama prijavljenih ekipa. A biće ih ukupno 14, iz Nemačke, Makedonije i Srbije. Biće to nastavak svojevrsnog druženja najmlađih. Razlog više da tribine sportske hale budu ispunjene posmatračim. Popunjenije nego što je danas bio Karađorđev trg.
Zvanično otvaranje zakazano je za 13 sati, a trebalo bi da prisustvuju predstavnici Ambasade Amerike u Srbiji, predstavnici KSS i lokalne samouprave.
Foto: BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here