PREDSTOJEĆEG VIKENDA – OSMI MEĐUNARODNI BASKET FESTIVAL

0
1824

„Sačuvajmo decu“, pridružimo im se i dajmo im podršku

Bujanovac, 18.april 2018. (BuPress) – Predstojeći vikend biće pravi praznik za dušu i telo svima onima kojima su deca ukras sveta i najveće bogatstvo. A da li uopšte i ima onih drugih, koji tako ne osećaju!? Ako ih i ima, o takvima nećemo ovoga puta. Subota i nedelja su dani kada treba doći u ovdašnji hram sporta – halu „Mladost“ i biti svedok košarkaškog umeća minibasketaša, klinaca i klinceza. Njih oko 500, koliko se očekuje da ih bude. Rođeni 2007. godine i kasnije. A za ovaj Osmi Međunarodni mini basket festival pod gornjim nazivom – „Sačuvajmo decu“, prijavilo se 14 klubova: KK Panteri Vranje, KK Dabo Grdelica, Akademija FMP Skoplje, Basketball Akademie Bremen Sued Nemačka, MBA Kragujevac, Panter Skoplje, Feniks Skoplje, MVP Skoplje, NVO Atina – deca migranata smeštena u bujanovačkom kampu, Nikolić Akademija Vranje, Elita Bujanovac, i domaćin OKK Plej 017. Svi učesnici Festivala dobiće zahvalnice i medalje, što ih čini pobednicima, jer poraženih na ovom svojevrsnoj manifestaciji mladalačkog duha sporta – nema!
Inicijator i organizator turnira, kao i svih prethodnih godina domaći Plej 017, gde vri kao u košnici. Svi se trude da doček gostuju protekne na najvišem nivou. Da sve bude „pod konac“. Nenad Stajić, prvi čovek bujanovačke škole košarke u liku nekoliko selekcija, zajedno sa vrednim saradnicima – trenerima i mlađanim basketašima jedva čekaju da se sretnu sa svojim prijateljima i drugarima. Za predstojeći Mini basket festival posebno ističu finansijsku pomoć koju im je pružila Ambasada SAD u Beogradu. Takođe, i podršku SC „Mladost“ , lokalne samouprave, Košarkaškog saveza Srbije, Mini basket udruženja Srbije. Uostalom, u dnu plakate ovog Osmog Međunarodnog basket festivala navedena su imena svih onih koji se, kao i većina zalažu da „sačuvamo decu“. Ne samo na košarkaškom terenu. Ovog puta poziv svima onima kojima su deca u srcu i duši, a košarkaška lopta omiljeni rekvizit – dođite i provedite jedan deo predstojećeg vikenda na tribinama hale „Mladost“ i uživajte u košarkaškim majstorijama najmlađih. Neka vas bude bar onoliko koliko će mini basketaša boraviti ovde predstojećeg vikenda. Jer, ko zna, među njima se, to je sigurno, „kriju“ budući asovi nemačke, makedonske i srpske košarke.
Raspored
21. april 2018. (subota)
10.00-10:30 – Dolazak ekipa i zvanica.
11:00 – Pokazni trening Rade Geogrievski (Metodika obuke dodavanje i šutiranje u košarci).
11:30 – Revijalna utakmica mini basket vrtić OKK Plej 017 Bujanovac i KK Panteri Vranje
12:00 – Otvaranje turnira mlađih pionira 2005-2006.
RASPORED UTAKMICA :
12:15 OKK PLEJ 017 BUJANOVAC – KK MORAVA Vladičin Han
13:15 KK PANTERI Vranje – AKADEMIJA FMP Skoplje
14:15 Utakmica za TREĆE mesto
15:15 Utakmica za PRVO mesto
17:00 Zatvaranje turnira mlađih pionira.
22. april 2018. (nedelja)
07:30-08:45 Dolazak ekipa.
09:00 – Početak odigravanja utakmica po rasporedu.
12:20 – Revijalna utakmica mini basket vrtić.
12:40 – Priprema za otvaranje festivala
13:00 OTVARANjE FESTIVALA (obraćanje zvanica: predsednika bujanovačke opštine – zamenika predsednika opštine, predstavnika Ambasade SAD u Srbiji, Mihajla Delića, direktora organizacije „I same to plej“, Rada Georgijevskog, predsednika Mini basket udruženja Srbije i predstavnika Košarkaškog saveza Srbije… sledi
Dodela medalja, zahvalnica i pehara.
14:00 – Nastavak odigravanja utakmica po rasporedu.
Foto: Sa prošlogodišnjeg Festivala „Sačuvajmo decu“ – BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here