ZAVRŠEN OSMI MEĐUNARODNI MINI BASKET FESTIVAL

0
2083

„Sačuvajmo decu“ – na delu u multietničkom Bujanovcu

Bujanovac, 22.april 2018. (BuPress) – Drugi dan medjunarodnog dečijeg mini basket festivala “Sačuvajmo decu “ u organizaciji OKK Play 017 iz Bujanovca počeo u Sportskoj Hali Mladost u Bujanovcu. Ukupno je odigrano 40 utakmica uz učešće 14 ekipa, iz Srbije, Makedonije i Nemačke. Jednu od ekipa činila su deca iz migrantske populacije iz Prihvatnog centra u Bujanovcu, koje je organizovala i opremila NVO Atina.
Još jedan uspešan basket festival uz prepoznatljivo gostoprimstvo domaćina finanijski su pomogli Ambasada SAD u Beogradu, ovdašnje fabrike mineralne vode sokova “Bi Voda” paketima vode i sokova i “Heba” Nektar paketima vode. Sportski centar „Mladost“ ustupio je prostor za održavanje festivala. Takodje, festival je pomogla NVO Atina donirajući maskotu zeca, obučenog u dres Play 017 kao i lokalna firma „Saba Belča. Majke dece iz Play 017 su se organizovale i dovele majke i decu iz kampa. Festival  je otvorio zamenik predsednika opštine Bujanovac dr Stojanča Arsić rečima: “Pravo mesto za decu su škole, sportski tereni I sportske dvorane, a upravo ovaj festival pokazuje da iz godine u godinu zainteresovanost je sve veća. Posebno sam zadovoljan što u tolikom broju, iz godine u godinu dolazite u jednu mirnu multietničku sredinu gde se sportu posebna pažnja posvećuje.”
Prisutnima se obratio i šef kabineta predsednika opštine Bujanovac Rahim Salihi: “Najlepši Bujnovac je upravo ovakav šarenolik Bujanovac I zahvaljujem se svim učesnicima koji ga danas čine takvim. Kada kažem šarenolik ne mislim samo zbog boja majci koje nosite, nego mislim na mesta iz kojih dolazite, na uzrast, na pol I na pripadnost. I zato mislim da ovaj festival treba da se nastavi I dalje da se održava, upravo pod ovim nazivom, jer da bi sačuvali Bujanovac, moramo da sačuvamo decu.”
Zahvalnice za doprinos još jednoj uspešno održanoj sportskoj manifestaciji lepote i mladosti, na kojoj je učestvovalo oko 500 dece,  su pored prisutnih predstavnika opštine Bujanovac dobili i Rade Georgijevski, predsednik Mini basket lige, koji je prvog dana festival imao prezentaciju košarke za najmlađe na Karađorđevom trgu,  direktorka srednje škole “Sveti Sava” Biserka Jović, direktor “Bivode” Nenad Zafirović, i predstavnica Ambasade Sjedinjenih Americkih Država, Marija Bjelopetrović.
Njima je zahvalnice uručio Nenad Stajić, predsednik OKK Play 017 I koordinator svih selekcija. U hali su dezurali volonteri Crvenog krsta BujanovacFestival je završen revijalnom utakmicom mladjih pionira domaćeg Pleja 017 i gostujećeg MBA iz Kragujevca. Iako je rezultat bio u drugom planu, domaćini su ipak bili za nijansu bolji I pobedili rezultatom 59:56, čime su potvrdili prethodnog dana osvojeno prvo mesto na turniru četiri ekipe, kada su u funalu bili bolji od vršnjaka iz skopskog FMP-a.
Klubovi učesnici: Panteri  Vranje, Panter  Skoplje, Fenix Skoplje, All star Leskovac, MBA Kragujevac, FMP Skoplje, , Bremen Akademija iz  Nemacke, Nikolic Akademija , MVP Skoplje, DABO Grdelica, NVO Atina (deca iz migrantske populacije) i Play off Leskovac, Elita I Play 017 Bujanovac.
 Foto: BuPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here