SEDAM MESECI POSTOJANjA ŠKOLE FUDBALA „PRESTIŽ“ U VRANjU

0
7005

Od prvih pravih fudbalskih koraka do usmerenja prema pravim životnim vrednostima, moto prestižne Škole

Joca Ristić, legenda vranjskog fudbala na novom „početku“

Vranje, Bujanovac, 17.april 2018. (Bupress) – Škola fudbala „Prestiž“ u Vranju počela je sa radom pre nešto više od sedam meseci. Na prvi pogled vrlo kratko vreme za nekakvu dublju analizu i ozbiljnije sumiranje rezultata do sada postignutim, ali, čini se, dovoljno da se o prvim fudbalskim koracima vranjskih klinaca uveliko priča, što je rezultiralo (ne)očekivanim efektima: Interesovanje klinaca za upis u Školu fudbala u Vranju ogromno je, od septembra prošle godine kada je počela sa radom do današnjih dana upisalo se preko sto dečaka uzrasta od 6 do 12 godina, što je Školu svrstalo u jednu od najmasovnijih te vrste u Pčinjskom okrugu. Osnivač i koordinator Škole je Joca Ristić, jedna od živih legendi vranjskog fudbala, tačnije Dinama, u čijem žutom dresu je ostavio neizbrisive tragove prepoznatljivosti kvaliteta ovdašnjeg fudbala, koji ima veliku šansu da na ovom delu „južne pruge“ dovede superligaške klubove. A Ristić je do osnivanja Škole fudbala bio koordinator svih selekcija baš u Dinamu, koji se nalazi pred najvećim sportskim uspehom u istoriji.
– Punih sedam godina sam to radio u Dinamu. Selektirao sam dečake, mnogi od njih su postali vrlo dobri fudbaleri, potvrdili su svoj fudbalski talenat. Emotivno sam vezan za sve te supertalentovane dečake, kao i za klub. Dinamo mi je uvek bio u srcu i tu će i ostati. Rastanak mi je teško pao, ali to je bila jedina i siguran sam najispravnija odluka koju sam doneo u tom trenutku. Najvažnije je da fudbal ništa nije izgubio. Radiću sa decom do njihove pionirske zrelosti, kasnije su na raspolaganju našem Dinamu, istrčaće na veliki teren potkovani oosnovnim znanjem, ističe za „BuPress“ Ristić, i dodaje da će mu asistenti u „velikom fudbalskom poslu“ koji je započeo kao asistenti pomagati Igor Stefanović, fudbaler sa igromnim iskustvom, jer je igrao za gotove sve klubove u Pčinjskom okrugu (poslednji bujanovački BSK), ostavljajući svuda neizbrisive tragove kvaliteta i korektnosti u ponašanju, kao i profesor Milan Bojković, koji mu je bio desna ruka i u Dinamu..
Glavni akcenat u radu sa klincima ovaj trio trenera stavlja na vežbe motorike, tehnike i odigravanje što više utakmica. Naravno, u balon sali, ali i na otvorenom. Do sada je „Prestiž“ odograo preko 60 utakmica, učestvovali su dečaci ovog kluba na nekoliko turnira. Poslednji, međunarodni „Pandev kup“ održan prošlog meseca u Strumici, doneo im je pregršt pohvala od organizatora za izvanredan ustisak koji su ostavili kao novajlije. Klinci rođeni 2007 godine bili su najbolji u Mini – maksi ligi. Takođe, osvojen je i šesti memorijal „Miša Popović“, posvećen rano preminuloj legendi vranjskog Dinama, čije je održavanje pokrenuo Ristić, koji ne bez ponosa ističe da su u Školi fudbala „Prestiž“ fokusirani i na humanitarne akcije „kako bi decu usmerili i naučili ih pravim životnim vrednostima… Klub dobija pozive za gostovanja na turnirima u zemlji, ali i u inostranstvo. – Radimo pošteno i želimo da deca napreduju, a i mi uz njih. Deca su najveći živi resurs i u njih treba ulagati kako bi se višestruko vratilo, zaključuje Joca Ristić.
Foto: Privatna arhiva ŠF „Prestiž“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here