PREDSTAVNICI BARSELONE U POSETI BUJANOVAČKOM BSK-U

0
2681

Prva misija fondacije slavnog španskog kluba u Srbiji

Bujanovac, 11.april 2018. (Bupress) – Ramon Garigas i Laura Sentis, predstavnici Fondacije FK Barselona iz Španije, posetili su danas Fudbalski klub BSK Bujanovac, na njegovom stadionu, na kome su ih dočekali predstavnici Uprave najstarijeg sportskog kolektiva na teritoriji opštine Bujanovac i jednog od najstarijih fudbalskih klubova u Srbiji, koji se, nažalost, poslednjih godina nalazi u krizi, koju novoizabrana i vrlo agilna uprava pokušava da prevaziđe. I nalazi se na pravom putu da u tome i uspe.
„Mi smo ovde prvi put, u Srbiji, i došli smo da vidimo kako se odvijaju sportske aktivnosti na ovim prostorima, šta se i kako radi sa izbegličkom decom i da li su i oni uključeni u sportske aktivnosti, tako da nam je fenomenalno što ovde vidimo da toga i te kako ima. Mi smo Fondacija FK Barselona, mi nismo ovde skauti koji traže mlade talente, mi smo Fondacija koja koristi divno i slavno ime Barselone da privuče novac i promoviše kroz sport inkluziju sve dece u društvo“, rekao je ovom prilikom Ramon Garigas.
Uprava FK BSK ih je upoznala sa načinom rada sa mlađim selekcijama, koji treniraju redovno i ima ih oko 50-tak, a ono što je goste posebno oduševilo jeste da se među njima ima nalazi i desetak mališana iz izbegličkog kampa koji se nalazi u Bujanovcu.
Pošto je ovo prva misija Fondacije FK Barselona u Srbiji, koja radi u saradnji sa UNHCR-om i koji tek treba da odluče da li će raditi na ovom prostorima (već su posetili Preševo, sutra idu u Kikindu, znači obilaze gradove koji imaju izbegličke kampove) interesovalo ih je na koji način mogu da pomognu. Njihova pomoć može biti u vidu opreme, sportskih rekvizita, pa čak i dovođenje školovanih trenera, specijalizovanih za rad sa decom, ali i odvođenje ovdašnjih trenera na usavršavanje u Španiji.
Sa današnjom delegacijom iz Španije bila su i dva Negerijca koji borave u izbegličkom kampu u Bujanovcu i koji svakodnevno treniraju sa fudbalerima BSK-a. Kažu imaju jaku želju da budu standardni fudbaleri ovog kluba ali su svesni da zbog papira nikako ne mogu da budu registrovani…
Foto: Bupress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here