субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

U OŠ „BRANKO RADIČEVIĆ“ I SŠ „SVETI SAVA“

Škole spremno dočekuju početak nove školske godine

Na početku skraćeni časovi, uniformisanje đaka na „čekanju“, migranti kreću u školu…

Bujanovac, 25.avgust 2017. (BuPress) – U osnovnoj školi „Branko Radičević“ i srednjoj školi „Sveti Sava“ sve je spremno za početak školske godine, koja će startovati u petak 1. septembra. Kako je za sada, samo Unija sindikata najavila štrajk, a u obe škole ima predstavnika tog sindikata, najverovatnije će nastavnici i profesori, članovi pomenutog sindikata, držati časove samo 30 minuta, dok su obavezi, ostalih 15 minuta da dežuraju i vode računa o djacima.
Prema rečima direktorke osnovne škole „Branko Radičević“, Gordane Zlatković, na poslednjem sastanku Saveta roditelja, razgovarano je o ideji školskih uniformi ali je jednoglasno doneta odluka, da prihvataju jedino ako država finansira taj projekat, jer roditelji apsolutno nisu u mogućnost za još jedan tako veliki izdatak.
I u srednjoj školi „Sveti Sava“ su istog mišljenja. Direktorka Biserka Jović podržava u potpunosti projekat školskih uniforma, upravo zbog samih učenika i socijalnih razlika, ali jedino ako ih finasira država ili kako je najavio ministar prosvete, da ih šiju učenici srednjih tekstilnih škola, pa ih besplatno distribuiraju po školama „Mi smo i onako preopterećeni putnim troškovima učenika koji sami plaćamo. Prošle godine smo plaćali autobuske karte za 5 socijalno ugrožena učenika, i to sopstvenim sredstvima, od profesora koji nisu uzimali zaradu za dodatni rad, a ove godine će taj broj biti sigurno veći. Mišljenja smo da smanjimo procenat udela u plaćanju sa 75 na 50 procenata a da povećamo broj učenika kojima bi plaćali putne troškove.“
Kada su u pitanju elektronski dnevnici, koja se kao novina najavljuje pred početak ove školske godine Osnovna škola „Branko Radičević“ nije uključena u ovaj projekat, dok srednja škola „Sveti Sava“ jeste, ali ne u ovom prvom krugu, tako da će e-dnevnike bujanovački srednjoškolci i njihovi roditelji malo sačekati.
Mnogo novina za početak školske godine, ali ni tu nije kraj. Direktorka Zlatković nam je otkrila još jednu. Nakon obuke nastavnika osnovne škole, koja je zakazana za 29. i 30. avgusta, sa početkom školske godine će početi uključivanje migranata u školovanje. Kako će teći taj proces, ostaje da se vidi.
Foto: BuPress

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles