субота, јул 27, 2024

Top 5 Ove Nedelje

Related Posts

SŠ „SVETI SAVA: DOBRA VEST ZA SVRŠENE OSMAKE

Vraća se ekonomski tehničar, mesta za 30 učenika

U prvom razredu mesta za 180 učenika – 120 u četvrtom, 60 u trećem stepenu

Bujanovac, 16.jun 2017. (BuPress) – Obrazovni profil ekonomski tehničar posle dve godine „odsustvovanja“ vraća se u nastavni program Stručne škole „Sveti Sava“, poznate u javnosti kao Ekonomska škola. Naime, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije pozitivno je reagovalo na zahtev-molbu iz ovdašnje srednjoškolske ustanove i donelo odluku koja je obradovala kako zaposlene, tako i ovdašnje tek svršene osmake, koji su danas stavili svoj „potpis“ na završni čin polaganja male mature. Saznanje da će imati mogućnost da se školuju za obrazovni profil – ekonomski tehničar, daje im mogućnost da kao željenu školu upišu Stručnu školu „Sveti Sava“, time i nastave putem uspešnih ljudi koji su prošli kroz ovo zdanje znanja.

Vest o odobrenju – vraćanju obrazovnog profila ekonomski tehničar, odnosno dodatnom upisu 30 svršenih osnovaca, potvrdila je za naš portal vidno raspoložena  Biserka Jović, direktorka škole. – Da, Ministasrtvo je donelo odluku, čekamo da stigne i zvaničan dopis na našu adresu, istiće Jovićeva. I podseća  na obrazovne profile zanimanja na koje će moći da se upisuju svršeni osnovci.
Pored obrazovnog profila – ekonomski tehničar gde će biti upisano 30 učenika, ostaju postojeći profili u četvrtom stepenu: finansijski administrator – 30 učenika, medicinska sestra – vaspitač – 30 učenika i mašinski tehničar motornih vozila – 30 učenika. Ukupno 120 učenika. U trećem stepenu ostaju obrazovni profili: zavarivač-mašinbravar (kombinovano odeljenje) 30 učenika (15+15) i kuvar-poslastičar (kombinovano odeljenje) 30 učenika. Ukupno 60, što će reći – u prvom razredu školske 2017/2018. godine mesta ima za 180 učenika.
Takođe, očekuje se da u ovoj školskoj godini krene i dualno obrazovanje, što je već najavljeno iz Stručne škole „Sveti Sava“.
 Foto:Bu Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popular Articles